top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Appelstrudel

Bijgewerkt op: 30 nov. 2022

Hier kan je echt iedereen gelukkig mee maken. Hij zit zo in de oven, en nadien met een bolletje ijs is het echt genieten.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Schil 2 appels en snij ze in blokjes.

  • (Een derde appel kan ook als je echt heel veel appel wil.)

  • Doe de appels in een kookpot.

  • Strooi er 2 el kaneelsuiker bij en meng goed.

  • Strooi er 1 el rozijnen bij en meng goed.

  • Strooi er 2 el amandelpoeder bij en meng goed.

  • Knijp er een beetje citroensap over uit.

  • Stoof de appels 3 minuten.

  • Rol intussen het bladerdeeg uit.

  • Beleg de middelste strook met de appelvulling.

  • Snij stroken in het bladerdeeg van 3 cm; zoals op de foto.

  • Vouw de stroken om beurt over de appels.

  • Kluts 1 eigeel en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.

  • Bestrooi eventueel nog met een beetje kaneelsuiker.

  • Bak de appelstrudel 35 minuten op 185°C.

  • Serveer liefst warm of lauw met een bolletje ijs.

  • Bestrooi nog met amandelschilfers.

  • Smakelijk.

  • De Thermomix versie

  • Schil 2 appels en snij ze in blokjes.

  • (Een derde appel kan ook als je echt heel veel appel wil.)

  • Doe de appels in de beker.

  • Strooi er 2 el kaneelsuiker, 1 el rozijnen en 2 el amandelpoeder bij.

  • Knijp er een beetje citroensap over uit.

  • Zet de appels op 100 °, stand 1, linksomdraaiend, 3 minuten.

  • Rol intussen het bladerdeeg uit.

  • Beleg de middelste strook met de appelvulling.

  • Snij stroken in het bladerdeeg van 3 cm; zoals op de foto.

  • Vouw de stroken om beurt over de appels.

  • Kluts 1 eigeel en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.

  • Bestrooi eventueel nog met een beetje kaneelsuiker.

  • Bak de appelstrudel 35 minuten op 185°C.

  • Serveer liefst warm of lauw met een bolletje ijs.

  • Bestrooi nog met amandelschilfers.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Je kan de rozijnen ook een uurtje weken in 2 el rum.

  • Uiteraard kan dit ook zonder rozijnen.

  • Kaneelsuiker is echt de moeite! Neem anders vanillesuiker en kaneel.

  • Je kan de appelstrudels op voorhand bakken en nog even terug opwarmen.


Bereidingstijd:

Deze appelstrudel zit op 6 minuten in de oven.


3.350 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page