Hier kan je echt iedereen gelukkig mee maken. Hij zit zo in de oven, en nadien met een bolletje ijs is het echt genieten.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Schil 2 appels en snij ze in blokjes.
(Een derde appel kan ook als je echt heel veel appel wil.)
Doe de appels in een kookpot.
Strooi er 2 el kaneelsuiker bij en meng goed.
Strooi er 1 el rozijnen bij en meng goed.
Strooi er 2 el amandelpoeder bij en meng goed.
Knijp er een beetje citroensap over uit.
Stoof de appels 3 minuten.
Rol intussen het bladerdeeg uit.
Beleg de middelste strook met de appelvulling.
Snij stroken in het bladerdeeg van 3 cm; zoals op de foto.
Vouw de stroken om beurt over de appels.
Kluts 1 eigeel en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
Bestrooi eventueel nog met een beetje kaneelsuiker.
Bak de appelstrudel 35 minuten op 185°C.
Serveer liefst warm of lauw met een bolletje ijs.
Bestrooi nog met amandelschilfers.
Smakelijk.
De Thermomix versie
Schil 2 appels en snij ze in blokjes.
(Een derde appel kan ook als je echt heel veel appel wil.)
Doe de appels in de beker.
Strooi er 2 el kaneelsuiker, 1 el rozijnen en 2 el amandelpoeder bij.
Knijp er een beetje citroensap over uit.
Zet de appels op 100 °, stand 1, linksomdraaiend, 3 minuten.
Rol intussen het bladerdeeg uit.
Beleg de middelste strook met de appelvulling.
Snij stroken in het bladerdeeg van 3 cm; zoals op de foto.
Vouw de stroken om beurt over de appels.
Kluts 1 eigeel en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
Bestrooi eventueel nog met een beetje kaneelsuiker.
Bak de appelstrudel 35 minuten op 185°C.
Serveer liefst warm of lauw met een bolletje ijs.
Bestrooi nog met amandelschilfers.
Smakelijk.
Tips:
Je kan de rozijnen ook een uurtje weken in 2 el rum.
Uiteraard kan dit ook zonder rozijnen.
Kaneelsuiker is echt de moeite! Neem anders vanillesuiker en kaneel.
Je kan de appelstrudels op voorhand bakken en nog even terug opwarmen.
Bereidingstijd:
Deze appelstrudel zit op 6 minuten in de oven.
Comments