De smaakt van deze appelwafels zit tussen een wafel en een appelbeignet, en dat is echt super lekker! Harder kan je niet genieten hoor. En het leuke is, je hebt vast alles in huis voor deze lekkernij.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voor 16 wafeltjes
Meng 50 g gesmolten boter met 30 g witte suiker en 10 g kaneelsuiker. (40 g witte suiker kan ook) en voeg een snuifje zout toe.
Voeg al kloppend 1 ei toe.
Voeg 40 ml (volle) melk toe en zeef 150 g zelfrijzende bloem bij het mengsel en meng.
Voeg nog 80ml volle melk toe en meng goed.
Snij 1 appel in kleine blokjes en sprenkel er wat citroensap en nog een koffielepel kaneelsuiker (of vanillesuiker) over. Roer goed.
Meng de stukjes appel door het deeg.
Laat het deeg even rusten terwijl je wafelijzer opwarmt.
Doe een lepel van het deeg op je wafelijzer en bak de lekkerste wafeltjes.
Ze zijn vers gebakken het lekkerst.
Dus smakelijk!
Met de Thermomix:
Serveertips:
Ze zijn het lekkerst recht uit het wafelijzer. Maar dat moet lukken, toch?
Ze zijn niet super zoet, dus we strooien er voor een keertje nog wat bloemsuiker over.
Tips:
Je kan zelfrijzende bloem vervangen door dezelfde hoeveelheid bloem met een koffielepel bakpoeder erbij.
Bereidingstijd:
Het lekkers is op 8 minuten gemaakt. Je kan meteen beginnen bakken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments