top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Bloemkool broccolisoep

Bijgewerkt op: 2 jan.

Dit is weer een heerlijke soep vol met groenten. En we bakken wat bloemkoolroosjes krokant, zodat de soep er lekker mee afgewerkt kan worden. Deze soep smaakt echt op elk moment.



Ingrediënten:


Bereidingswijze:


Op het vuur:

  • Snij 1 grote ui grof en stoof ze samen met een geperst teentje look in 2 eetlepels vetstof.

  • Snij 1 kleine bloemkool en 1 broccoli in stukken en voeg toe.

  • Stoof de groenten 2 minuten mee met de ui.

  • Voeg 1 l water, 2 bouillonblokjes kip en 1 blokje tuinkruiden en zout en peper toe.

  • Laat 10 minuten koken.

  • Mix de soep goed.

  • Voeg 100 ml room toe.

  • Voeg 50 tot 100 g Cheddar toe en laat goed smelten. Of mix de soep nog een keertje.

  • Voeg eventueel water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.

  • Smakelijk.


Voor de thermomix vrienden.

  • Snij 1 ui 5 sec op stand 4.

  • Spatel naar beneden.

  • Doe er 2 eetlepels olijfolie bij.

  • Stoof 3 minuten op 105°, stand 1.

  • Snij 1 kleine bloemkool en 1 broccoli in stukken en voeg toe.

  • Voeg 2 bouillonblokjes kip en 1 blokje tuinkruiden en zout en peper toe.

  • Zet onder water.

  • Kook 10 minuten op 105°, stand 1.

  • Wij mixen als er veel groenten gebruikt worden, de soep in 2 keer. dus we scheppen er een aantal soeplepels uit en doen die even in een (kook)potje.

  • Mix de soep, 1 minuut op 10.

  • Voeg 100 ml room toe.

  • Voeg 50 tot 100 g Cheddar toe en laat goed smelten. Of mix de soep nog eens 10 seconden.

  • Voeg eventueel water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.

  • Smakelijk.



Serveertips:

  • Deze soep is lekker met krokant gebakken bloemkool. Hou dan kleine bloemkoolroosjes apart en bak die aan in olijfolie.

  • Als je van een beet houdt, dan kan je nog licht geroosterde cashewnoten toevoegen. Bak een handje noten in een droge pan, tot de noten bruin worden. Snij ze een beetje grof.

  • Werk af met peterselie.


Tips:

  • Je kan bloemkool en broccoli nemen zoals het uitkomt.

  • De stelen kan je zeker mee gebruiken. Of extra toevoegen. als je 1 van de vorige dagen bloemkool of broccoli hebt gegeten, kan je de stelen bijhouden om ze bij deze soep toe te voegen.



Bewaren / Invriezen

  • Je kan deze soep 3 tot 4 dagen in een koude koelkast bewaren. Warm telkens slechts de soep op die je nodig hebt.

  • Je kan de soep goed invriezen.



Bereidingstijd:

De soep staat op 20 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 





4.387 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page