Wie héél snel héél lekker wil genieten, kan dit hapje of voorgerechtje maken. Super fris en met een vleugje truffelolie is het een echte traktatie.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Laat de Sint Jacobsvruchten ontdooien in een kommetje met melk.
Dep ze droog.
Was eventueel de veldsla en maak de blaadjes los.
Snij de Sint Jacobsvruchten in dunne plakjes.
Neem een leuk bordje en leg afwisselend plakjes Sint Jacobsschelp en blaadjes veldsla.
Besprenkel dit met truffelolie en een beetje limoensap of limoenrasp naar wens.
Kruid met lekker zout en zwarte peper.
Smakelijk.
Tips:
Je kan dit uiteraard ook met verse Sint Jacobsvruchten doen.
Dit is ook lekker met citroenzout.
Bereidingstijd:
Dit gerecht is op 5 minuten klaar.
De Jacobsschelpen doe ik zelf met dressing van mooie olijfolie, drupjes verse citroensap en sinaasappelsap. Afwerken met hele rode pepertjes.
Truffel domineert heel erg.
Snijden als ze nog een beetje bevroren zijn!