top of page

Carpaccio van Sint Jacobsvrucht

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Bijgewerkt op: 29 sep 2023

Wie héél snel héél lekker wil genieten, kan dit hapje of voorgerechtje maken. Super fris en met een vleugje truffelolie is het een echte traktatie.

Recept voor carpaccio van sint jacobsvrucht met veldsla en limoen


Ingrediënten:

Ingrediënten voor carpaccio van sint jacobsvrucht met veldsla en limoen


Bereidingswijze:

  • Laat de Sint Jacobsvruchten ontdooien in een kommetje met melk.

  • Dep ze droog.

  • Was eventueel de veldsla en maak de blaadjes los.

  • Snij de Sint Jacobsvruchten in dunne plakjes.

  • Neem een leuk bordje en leg afwisselend plakjes Sint Jacobsschelp en blaadjes veldsla.

  • Besprenkel dit met truffelolie en een beetje limoensap of limoenrasp naar wens.

  • Kruid met lekker zout en zwarte peper.

  • Smakelijk.


Tips:

Je kan dit uiteraard ook met verse Sint Jacobsvruchten doen.

Dit is ook lekker met citroenzout.


Bereidingstijd:

Dit gerecht is op 5 minuten klaar.

165 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

2件のコメント


Marian van Rooijen
Marian van Rooijen
2023年3月13日

De Jacobsschelpen doe ik zelf met dressing van mooie olijfolie, drupjes verse citroensap en sinaasappelsap. Afwerken met hele rode pepertjes.

Truffel domineert heel erg.

Snijden als ze nog een beetje bevroren zijn!

いいね!
Joke & Félien
Joke & Félien
2023年6月22日
返信先

Mmmm. Ook heel erg lekker. En inderdaad, snijden als ze nog net wat bevroren zijn is een hele goede tip.

いいね!
bottom of page