top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Chinese soep met dumplings

Bijgewerkt op: 26 mrt.

Deze snelle Oosterse soep is super smaakvol en zit vol met groenten. Ze wordt snel afgewerkt met sojasaus. En de dumplings maken het helemaal af. Je hebt er ineens een maaltijdsoep mee op tafel gezet.

chinese soep met dumplings

Ingrediënten:

ingrediënten chinese soep

Bereidingswijze: Voor 4 personen

  • Snij 2 lente-uitjes in fijne ringen.

  • Was de paksoi en snij hem in stukken van 4 mm.

  • Snij de champignons in schijfjes.

  • Neem een kookpan en voeg 2 eetlepels olijfolie toe samen met 1 koffielepel Sriracha.

  • Voeg de lente-ui en paksoi toe en roerbak 1 minuut.

  • Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten mee.

  • Voeg de sojascheuten toe en roerbak 1 minuut mee.

  • Voeg 1 liter warm water en 1 bouillonblokje kip toe.

  • Voeg 2 tot 3 eetlepels sojasaus toe.

  • Proef of je de soep lekker vindt en voeg anders nog wat peper en sojasaus toe.

  • Voeg 12 dumplings toe.

  • Laat de soep 2 minuten doorkoken.

  • Werk af met ringen lente-ui, wat sezamzaadjes en eventueel nog een beetje sojasaus!

  • Smakelijk.



Veggie

  • Deze Oosterse soep is ook lekker met groentenbouillon.


Tips:

  • Gebruik zeker de zoute sojasaus.

  • Je kan de groenten en kruiden toevoegen die je lekker vindt.


Bewaren / Invriezen

  • Je kan deze soep 2 dagen in een koude koelkast bewaren. Warm telkens slechts de soep op die je nodig hebt.

  • Voeg de dumplings best pas toe bij het eten van de maaltijd. Anders worden ze te gaar.


Bereidingstijd:

De soep staat op 10 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 





433 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page