top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Courgette-rolletjes

Maar met dit prachtig najaarsweer toch nog even genieten van een frisse lunch. Die nog gezond is bovendien. Super lekkere als lunch maar zeker ook als aperitiefhapje of voorgerecht.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Vet een schaal in met 2 lepels olijfolie en een lepel limoensap, peper en zout en meng.

  • Snij de courgette met de kaasrasp (of mandoline maar dat is meer afwas) in dunnen repen. (Ik gebruik de zaadlijsten niet: die kan je mee in een soep doen)

  • Laat de courgette even “marineren” in de ovenschaal. Draai na een paar minuutjes om. Gebruik eventueel een kwastje om de beide kanten in te wrijven.

  • Snij intussen een half rood uitje, bieslook, en meng met de makreel, peper, zout, een lepel goede olijfolie en een lepel mayonaise. (Of meer naar believen)

  • Vul de courgette met een lepel makreelmengsel. Leg er enkele sprietjes bieslook op (zie foto), leg er enkele zalmeitjes op, en rol voorzichtig op.

  • Leg ze op een mooie schaal en geniet. 💛

Tips:

  • Geinspireerd op Pascale Naessens en Libelle. Al aten wij deze combinatie ook al langer, alleen, snel als we zijn, niet zo netjes opgerold.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 10 minuten op tafel zetten.




187 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page