top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Couscous met gegrilde groenten en kip.

Dit gerechtje aten wij op een zonnig terrasje in Lissabon. Lekker fris met gepekelde rode ui en een heerlijk yoghurtsausje, Raita genoemd. Echt een aanrader!



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Meng 50 ml rode wijnazijn met 50 ml water en 3 el suiker. Kook dit. Zet het vuur uit en voeg 1 rode ui in fijne ringen toe. Meng goed.

  • Snij 1 courgette en 2 paprika's in kleine blokjes. Doe ze in een ovenschaal en meng met 1 el zout, peper, 1 el paprikapoeder, 1 el za'atar en 5 el olijfolie. Zet 15 min. in de oven op 175°C. (Je kan kruiden zoals je het lekker vindt)

  • Bak in een goede pan de kippendijen in hete boter aan.

  • Kruid ze met z+p, kipkruiden en za'atar. Draai ze om. Kruid opnieuw.

  • Zet de kip nadien half onder water en laat zachtjes stoven.

  • Kook de couscous in bouillon en zout volgens de verpakking.

  • Meng de couscous onder de gegrilde groenten en kruid bij. Voeg 5 el olijfolie en een kneep limoen toe. Meng goed.

  • Snij een halve komkommer in fijne blokjes en meng met een mini Romeinse sla. Meng met olie en kruid met zout en peper. Meng nog eens vlak voor het serveren.

  • Serveer de couscous met de kip, de sla, de zoete rode ui, extra schijfjes (zoete) komkommer, amandelschilfers, stukjes augurk en de Raita of Tzatsiki. Zie tips.

  • Smakelijk!


Raita

  • Doe 150 ml Griekse yoghurt in een schaaltje.

  • Rasp er een halve teen look bij.

  • Rasp er een halve el limoenschil bij.

  • Knip er een takje munt heel fijn bij.

  • Voeg een halve fijn gesneden of geraspte komkommer toe.

  • Kruid goed met zout en peper. Wij gebruiken een extra theelepel citroenzout.

  • Je kan er ook nog 2 el yohurtvinaigrette aan toe voegen als je dat liever hebt.


Tips:

  • Je kan ook perfect Tzatsiki gebruiken. (Het verschil is enkel de citroen.)

  • Tip: je kan de rode ui al enkele dagen op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Wij doen het al eens vlak voor het eten, en dat lukt ook perfect.

  • Je kan er ook schijfjes komkommer aan toe voegen, zodat zij ook gepekeld zijn.

  • Gepekeld is een ander woord voor zoetzuur in dit geval.

  • Za'atar bevat tijm, oregano en marjolein.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 30 minuten op tafel.

251 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Vol-au-vent

Comments


bottom of page