top of page

Couscous met gegrilde groenten en kip.

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Dit gerechtje aten wij op een zonnig terrasje in Lissabon. Lekker fris met gepekelde rode ui en een heerlijk yoghurtsausje, Raita genoemd. Echt een aanrader!



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Meng 50 ml rode wijnazijn met 50 ml water en 3 el suiker. Kook dit. Zet het vuur uit en voeg 1 rode ui in fijne ringen toe. Meng goed.

  • Snij 1 courgette en 2 paprika's in kleine blokjes. Doe ze in een ovenschaal en meng met 1 el zout, peper, 1 el paprikapoeder, 1 el za'atar en 5 el olijfolie. Zet 15 min. in de oven op 175°C. (Je kan kruiden zoals je het lekker vindt)

  • Bak in een goede pan de kippendijen in hete boter aan.

  • Kruid ze met z+p, kipkruiden en za'atar. Draai ze om. Kruid opnieuw.

  • Zet de kip nadien half onder water en laat zachtjes stoven.

  • Kook de couscous in bouillon en zout volgens de verpakking.

  • Meng de couscous onder de gegrilde groenten en kruid bij. Voeg 5 el olijfolie en een kneep limoen toe. Meng goed.

  • Snij een halve komkommer in fijne blokjes en meng met een mini Romeinse sla. Meng met olie en kruid met zout en peper. Meng nog eens vlak voor het serveren.

  • Serveer de couscous met de kip, de sla, de zoete rode ui, extra schijfjes (zoete) komkommer, amandelschilfers, stukjes augurk en de Raita of Tzatsiki. Zie tips.

  • Smakelijk!


Raita

  • Doe 150 ml Griekse yoghurt in een schaaltje.

  • Rasp er een halve teen look bij.

  • Rasp er een halve el limoenschil bij.

  • Knip er een takje munt heel fijn bij.

  • Voeg een halve fijn gesneden of geraspte komkommer toe.

  • Kruid goed met zout en peper. Wij gebruiken een extra theelepel citroenzout.

  • Je kan er ook nog 2 el yohurtvinaigrette aan toe voegen als je dat liever hebt.


Tips:

  • Je kan ook perfect Tzatsiki gebruiken. (Het verschil is enkel de citroen.)

  • Tip: je kan de rode ui al enkele dagen op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Wij doen het al eens vlak voor het eten, en dat lukt ook perfect.

  • Je kan er ook schijfjes komkommer aan toe voegen, zodat zij ook gepekeld zijn.

  • Gepekeld is een ander woord voor zoetzuur in dit geval.

  • Za'atar bevat tijm, oregano en marjolein.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 30 minuten op tafel.

Commenti


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page