top of page

Couscous met zalm en groene groenten

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Geniet van een super snel en heerlijk gerecht. Een voedzame en smakelijke maaltijd met een perfect stukje zalm en couscous. De frisse groene groenten erbij maken het af. En ook bij de warmste temperaturen smaakt deze zalm en couscous dankzij de frisse dressing heerlijk.


Ingrediënten


Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Kook 250 g Parelcouscous volgens de verpakking in water met een bouillonblokje en zout. Proef op tijd! Wij koken hem maar 3 minuten, want wij houden niet van platte couscous.

  • Kook de erwtjes de laatste 2 minuten met de couscous mee.

  • Kruid de zalm. Wij kruiden graag met Mermaids bite: dat zijn super lekkere viskruiden met citrus, venkel, chili en koriander.

  • Stoom of bak de zalm rosé. Wij eten hem liefst zo omdat de zalm dan het lekkerst is en nog lekker sappig is. Zie verder.

  • Snij de komkommer in 2, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in schijfjes.

  • Snij een half rood uitje zeer fijn.

  • Snij 1 tot 2 lenteuitjes in fijne ringen.

  • Snij een halve blok feta in blokjes. Of meer als je grote fan bent.

  • Maak een dressing met 5 eetlepels olijfolie en een halve limoen. Voeg zout en peper toe en knip er verse dille en bieslook bij.

  • Meng de dressing met de komkommer, de rode ui en de lenteui.

  • Giet de couscous en de erwtjes af en meng de groenten met dressing onder de couscous.

  • Bestrooi het gerecht met de blokjes feta.

  • Leg de gestoomde of gebakken zalm bij de couscous.

  • Server met extra (verse) kruiden.

  • Smakelijk.

Met de stoomoven:

  • Stoom de zalm 15 minuten op 55°C als je hem mooi rosé gebakken wil hebben. Op deze temperatuur is de zalm het lekkerst en het minst droog.


Tips:

  • Wij bakken de zalm slechts 5 minuten omdat hij rosé op zijn lekkerst is. Als je hem niet zo rosé wil, dan moet je hem langer bakken of stomen. Of je kan de zalm in kleinere stukken snijden of trekken met een vork, zodat hij sneller gaar is.

  • Dit snel gerecht is ook lekker met Griekse pasta, korte pasta, met rijst,...

  • Je kan ook nog een avocado toevoegen.

  • Als je geen fan van feta bent, dan laat je hem eruit.


Mealprep

  • Je kan deze couscoussalade al op voorhand maken. Zet hem dan koud in de koelkast tot gebruik.

  • Voorzie extra dressing voor bij het serveren.

  • De zalm kan je op voorhand mee bakken of bakken bij het serveren.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkere gerecht op 20 minuten op tafel zetten.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 




1.719 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page