top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Empanadas

Een empanada is een krokant deeg met een heerlijke vulling waar je eindeloos mee kan variëren. Wij denken bij empanadas meteen aan gezellig aperitieven. En op vakantie zijn ze het ideale tussendoortje aan het zwembad, bij het aperitief, en zelfs bij een hartig ontbijt.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Kook 2 eieren in 8 minuten gaar.

  • Snij de sjalotten en het wit van de prei zeer fijn.

  • Snij de lenteui in fijne ringen.

  • Bak de sjalot in 2 eetlepels olijfolie aan.

  • Knijp het teentje look erbij uit.

  • Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en laat 1 minuut mee bakken.

  • Voeg 400g gehakt en de prei toe en bak het rul.

  • Kruid met 1 eetlepel paprikapoeder, 1 koffielepel oregano, 1 koffielepel komijn en een 0.5 theelepel chilipoeder of cayennepeper. Zie tip.

  • Voeg als het gehakt gaar is, 150 g diepvrieserwtjes toe.

  • Laat 1 minuutje meebakken en meng alles goed.

  • Pel de eieren in snij ze in stukken van 1 cm.

  • Rol het pak quiche en taartdeeg uit.

  • Steek rondjes uit het deeg en vul ze met een lepel gehakt, met stukjes ei en met enkele ringetjes lenteui.

  • Vouw ze voorzichtig dicht en knijp het deeg aan de randen toe.

  • Kwast de empanadas in met een losgeklopt ei. Zie tip.

  • Bak ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan deze empanadas kruiden naar wens. Als je geen fan bent van komijn, dan laat je dat er gewoon uit.

  • Je kan de empanadas ook inkwasten met melk.

  • Elke oven is anders, dus kijk zeker of de empanadas wel mooi gebakken zijn.

  • Je kan dit ook met bladerdeeg maken, maar dan zijn ze iets minder klassiek.

Mealprepping

  • Je kan deze empanadas gewoon maken en afbakken tot gebruik.

  • Warm / lauw zijn ze het lekkerste.

  • Je kan ze bij gebruik even terug opwarmen in de oven op 150°C.

  • Je kan deze empanadas op voorhand maken en invriezen met een bakpapiertje tussen. Laat ze gewoon op kamertemperatuur terug ontdooien. Steek ze nog even in de oven op 150°C.


Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 20 minuten in de oven.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


440 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page