top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gazpacho

Bijgewerkt op: 31 dec. 2023

Deze lekkere Spaanse soep is een heerlijk frisse soep vol met zomergroenten. Ze wordt koud gedronken of gegeten, net wat je verkiest. Gazpacho is een heerlijk verfrissende snack die het echt heel goed doet op warme dagen.

Receptje voor gazpacho met tomaten, paprika, komkommer, rode ui en olijfolie

Ingrediënten

Ingrediënten voor gazpacho met tomaten, paprika, komkommer, rode ui en olijfolie

Bereidingswijze:

  • Snij het volgende in grote stukken: 5 grote lekkere tomaten, 1 oranje of rode paprika, 1 komkommer met zaadlijsten maar hou een stukje komkommer apart voor de garnering, 0.5 rood uitje en 1 teentje knoflook.

  • Mix alle groenten zeer goed met een goede mixer.

  • Voeg 2 eetlepels lekkere olijfolie en 2 eetlepels balsamico azijn toe.

  • Kruid met zout en peper.

  • Meng goed.

  • Zet de soep nog minstens 1 uur in de koelkast.

  • Werk af met kleine blokjes komkommer, tomaat en enkele blaadjes basilicum.

  • Smakelijk.


Voor de thermomix vrienden:

  • Snij het volgende in grote stukken: 5 grote lekkere tomaten, 1 oranje of rode paprika, 1 komkommer met zaadlijstenmaar hou een stukje komkommer apart voor de garnering, 0.5 rood uitje en 1 teentje knoflook.

  • Mix alle groenten 2 minuten op stand 10.

  • Voeg 2 eetlepels lekkere olijfolie en 2 eetlepels balsamico azijn toe.

  • Kruid met zout en peper.

  • Meng goed.

  • Zet de soep nog minstens 1 uur in de koelkast.

  • Werk af met kleine blokjes komkommer, tomaat en enkele blaadjes basilicum.

  • Smakelijk.



Tips:

  • Je kan ook een bokaal gegrilde paprika's uit glas nemen in plaats van de paprika.


Bewaren / Invriezen

  • Je kan deze soep 2 dagen in een koude koelkast bewaren.

  • De soep is vers het lekkerst. Invriezen zouden we hier niet doen.

Bereidingstijd:

Deze heerlijk frisse Gazpacho soep is op 5 minuten gemaakt. Het moeilijkste is wachten tot ze koud genoeg is.

 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

500 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page