top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gazpacho van komkommer, erwtjes en sla

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023

Een lekker fris soepje dat zo op tafel staat. Perfect als gezond tussendoortje op een warme dag.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Verwijder de zaadlijsten uit 1 komkommer en snij in grove stukken.

  • Blancheer 200 g erwtjes 1 minuut en laat ze schrikken in koud water.

  • Doe de komkommer, de erwtjes, 1 gewassen kropsla, 1 el geknipte peterselie, 1 el muntblaadjes, 1 lente-ui, 1 klein teentje look, 1 el witte wijnazijn, 2 el olijfolie en z+p in de keukenrobot / blender en mix heel fijn.

  • Voeg 300 ml water en een half bouillonblokje toe tot de gazpacho de gewenste dikte heeft.

  • Proef en kruid bij met peper en zout.

  • Zet fris weg tot serveren.

  • Werk af met verkruimelde feta en een takje munt.

  • Smakelijk


Voor de Thermomix vrienden:

  • Volg het recept zoals hierboven.

  • Ik kook de erwtjes sneller op het vuur dan in de Thermomix.

  • Mix 1 minuut op stand 10.


Tips:

  • De soep is ook lekker zonder munt en feta, maar deze 2 geven wel een frisse toets aan dit soepje.

  • Wij dronken de soep meteen. Koud weg zetten hoeft dus niet perse.


Bereidingstijd:

Dit lekker frisse Gazpacho soepje zet je op 10 minuten op tafel.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

259 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page