Een heerlijk bordje vol lekkere groenten in een heerlijke paprikacoulis. Dat met een stukje gebakken kaas en een zalig frisse kruidenolie. Echt smullen.
Ingrediënten voor 2 personen!
Bereidingswijze:
Stoof 1 fijn gesneden sjalot en voeg 2 rode paprika in reepjes toe. Zet net onder water en voeg een blokje groentenbouillon toe. Laat dit koken.
Maak nu een kruidenolie van de groene kruiden die je lekker vindt en/of in huis hebt. Wij gebruiken peterselie, basilicum en koriander. Mix van elk 1 handje met 100ml slaolie en een fijn gesneden teentje look.
Snij repen of plakken van de courgette, dit gaat vlot met een kaasschaaf. Leg ze in een schotel.
Doe er wat kruidenolie over en kruid met z+p. Hussel.
Gril de courgette en leg er 2 gepelde sjalotjes bij die je in 2 gesneden hebt.
Snij de halloumi in plakken en smeer ze in met kruidenolie.
Haal de courgette uit de pan en grill nu de halloumi kort mee. De sjalot mag mee grillen.
Mix de paprikasaus glad en haal ze eventueel door een zeef. Kruid met z+p.
Werk de paprikasaus af met een klontje boter en 1 tl srirachasaus.
Doe een bodem paprikasaus in een bord.
Leg er repen courgette op, en plakken halloumi.
Werk af met de kruidenolie en blaadjes basilicum.
Je kan er een broodje of verse pasta bij serveren.
Smakelijk!
Voor de thermomix vrienden:
Maak een kruidenolie van de groene kruiden die je lekker vindt en/of in huis hebt. Wij gebruiken peterselie, basilicum en koriander. Neem van alles 1 handje en doe in de thermomix.
Voeg 100ml slaolie en een fijn gesneden teentje look toe en mix 1 minuut op stand 10.
Snij 1 sjalotje 5 seconden op stand 5.
Spatel naar beneden.
Voeg 1 el olie bij en stoof 2.5 minuut op stand 1 op 105°.
Snij intussen 2 rode paprika in grove stukken.
Voeg ze toe en stoof 1 minuut mee op 105° op stand 1.
Zet ze net onder water en kook 6 minuten op stand 1 op 105°, zonder deksel.
Voeg een bouillonblokje toe en z+p.
Mix 1 minuut op stand 10.
Werk de paprikasaus af met een klontje boter en 1 tl srirachasaus.
Snij repen van de courgette, dit gaat vlot met een kaasschaaf.
Doe er wat kruidenolie over en kruid met z+p. Hussel.
Gril de courgette en leg er 2 gepelde sjalotjes bij die je in 2 gesneden hebt.
Snij de halloumi in plakken en smeer ze in met kruidenolie.
Haal de courgette uit de pan en grill nu de halloumi kort mee. De sjalot mag mee grillen.
Doe een bodem paprikasaus in een bord.
Leg er repen courgette op, en plakken halloumi.
Werk af met de kruidenolie en blaadjes basilicum.
Je kan er een broodje of verse pasta bij serveren.
Smakelijk!
Tips:
Je kan de koriander gerust vervangen als je er geen fan van bent.
Je kan nog een extra aubergine toevoegen voor meer groenten.
Wij gaan een volgende keer nog een courgette en extra sjalotten mee grillen.
Als het niet veggie moet zijn, gaat de paprikasaus nog lekkerder zijn als je een kippenbouillonblokje gebruikt.
Bereidingstijd:
Dit lekkers zet je op 20 minuten op tafel.
Het is er eentje van Jeroen de Pauw dat wij samen online met het programma #klaarin20minuten gekookt hebben.
Comments