top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gegrilde groenten met Halloumi

Een heerlijk bordje vol lekkere groenten in een heerlijke paprikacoulis. Dat met een stukje gebakken kaas en een zalig frisse kruidenolie. Echt smullen.



Ingrediënten voor 2 personen!



Bereidingswijze:

  • Stoof 1 fijn gesneden sjalot en voeg 2 rode paprika in reepjes toe. Zet net onder water en voeg een blokje groentenbouillon toe. Laat dit koken.

  • Maak nu een kruidenolie van de groene kruiden die je lekker vindt en/of in huis hebt. Wij gebruiken peterselie, basilicum en koriander. Mix van elk 1 handje met 100ml slaolie en een fijn gesneden teentje look.

  • Snij repen of plakken van de courgette, dit gaat vlot met een kaasschaaf. Leg ze in een schotel.

  • Doe er wat kruidenolie over en kruid met z+p. Hussel.

  • Gril de courgette en leg er 2 gepelde sjalotjes bij die je in 2 gesneden hebt.

  • Snij de halloumi in plakken en smeer ze in met kruidenolie.

  • Haal de courgette uit de pan en grill nu de halloumi kort mee. De sjalot mag mee grillen.

  • Mix de paprikasaus glad en haal ze eventueel door een zeef. Kruid met z+p.

  • Werk de paprikasaus af met een klontje boter en 1 tl srirachasaus.

  • Doe een bodem paprikasaus in een bord.

  • Leg er repen courgette op, en plakken halloumi.

  • Werk af met de kruidenolie en blaadjes basilicum.

  • Je kan er een broodje of verse pasta bij serveren.

  • Smakelijk!


Voor de thermomix vrienden:

  • Maak een kruidenolie van de groene kruiden die je lekker vindt en/of in huis hebt. Wij gebruiken peterselie, basilicum en koriander. Neem van alles 1 handje en doe in de thermomix.

  • Voeg 100ml slaolie en een fijn gesneden teentje look toe en mix 1 minuut op stand 10.


  • Snij 1 sjalotje 5 seconden op stand 5.

  • Spatel naar beneden.

  • Voeg 1 el olie bij en stoof 2.5 minuut op stand 1 op 105°.

  • Snij intussen 2 rode paprika in grove stukken.

  • Voeg ze toe en stoof 1 minuut mee op 105° op stand 1.

  • Zet ze net onder water en kook 6 minuten op stand 1 op 105°, zonder deksel.

  • Voeg een bouillonblokje toe en z+p.

  • Mix 1 minuut op stand 10.

  • Werk de paprikasaus af met een klontje boter en 1 tl srirachasaus.


  • Snij repen van de courgette, dit gaat vlot met een kaasschaaf.

  • Doe er wat kruidenolie over en kruid met z+p. Hussel.

  • Gril de courgette en leg er 2 gepelde sjalotjes bij die je in 2 gesneden hebt.

  • Snij de halloumi in plakken en smeer ze in met kruidenolie.

  • Haal de courgette uit de pan en grill nu de halloumi kort mee. De sjalot mag mee grillen.


  • Doe een bodem paprikasaus in een bord.

  • Leg er repen courgette op, en plakken halloumi.

  • Werk af met de kruidenolie en blaadjes basilicum.

  • Je kan er een broodje of verse pasta bij serveren.

  • Smakelijk!


Tips:

  • Je kan de koriander gerust vervangen als je er geen fan van bent.

  • Je kan nog een extra aubergine toevoegen voor meer groenten.

  • Wij gaan een volgende keer nog een courgette en extra sjalotten mee grillen.

  • Als het niet veggie moet zijn, gaat de paprikasaus nog lekkerder zijn als je een kippenbouillonblokje gebruikt.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 20 minuten op tafel.

Het is er eentje van Jeroen de Pauw dat wij samen online met het programma #klaarin20minuten gekookt hebben.

311 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page