top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gepekelde Rode ui

Bijgewerkt op: 12 dec. 2023

Deze lekkere zoetzure ui tilt vele gerechtjes naar een hoger niveau. Je kan er een gerecht echt mee afwerken. Het is heel lekker bij Salades, Mexicaans, bij nacho's, bij paté's,....


Recept voor gepekelde rode ui


Ingrediënten:

Ingrediënten voor gepekelde rode ui


Bereidingswijze:

  • Pel 2 à 3 rode uien, en snij ze in mooie dunne ringen. Zie tip

  • Doe de uiringen in een propere gesteriliseerde bokaal die je goed kan afsluiten.

  • Doe 100 ml rode wijnazijn en 100 ml water in een kookpotje. Breng aan de kook.

  • Voeg 4 el suiker toe en roer goed.

  • Schenk het hete vocht over de rode uien en sluit het potje goed af.

  • Zet dit in de koelkast als het afgekoeld is.

  • Na een dag is het al lekker. Maar als je niet veel tijd hebt, kan je het wel meteen eten.

  • Smakelijk.


Bewaartips:

Gepekelde rode ui bewaart 2 weken in de koelkast.


Tips:

  • Je doet dit door de ui aan boven en onderkant vast te nemen, en om dan tussen je vingers fijne ringen te snijden. Je kan dit ook in en mooi bokaaltje cadeau doen aan iemand.

  • Je kan de ui nog bijkruiden naar wens.


Bereidingstijd:

Rode ui kan je op 10 minuten laten pekelen. Hij wordt nog lekkerder door te laten staan.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

792 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page