top of page

Gyoza salade

  • joke941
  • 8 aug
  • 2 minuten om te lezen

Deze krokante salade wil je echt eens proberen!

Geniet van krokant gebakken gyoza's op een frisse salade, afgewerkt met een smaakvol sausje. Een lichte, maar heerlijke maaltijd die perfect past bij elke gelegenheid.

Gyoza salade gyozasalade krokant gebakken gyoza

Ingrediënten

ree

Ingrediëntenlijst

  • 1 of 2 pakken gyoza (uit de diepvriezer)

  • 1 (Romeinse) sla

  • 250 g (gekleurde) kerstomaatjes

  • ½ komkommer (zonder zaadlijsten)

  • 1 wortel

  • 2 lenteuitjes

  • ½ rode ui

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel rijstazijn

  • 1 volle koffielepel bruine suiker

  • 1 volle koffielepel crispy chili olie

  • 1 teentje knoflook

  • 1 stukje verse gember (ter grootte van een walnoot)

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Knapperige uitjes

  • Sesamzaadjes


Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Neem de gyoza uit de diepvriezer en laat hem rustig ontdooien tijdens het voorbereiden van de salade.

  • Snij 1 (Romeinse) sla in fijne reepjes.

  • Snij 250 g (gekleurde) kerstomaatjes in 2.

  • Snij een halve komkommer zonder de zaadlijsten in fijne maantjes.

  • Snij met een dunschiller de wortel in dunne repen.

  • Snij de lenteuitjes en een halve rode ui in fijne ringen.

  • Neem een grote schaal en voeg daar de groenten bij: de sla, komkommer, tomaten, ui en wortel .

  • Maak de dressing met 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 volle koffielepel bruine suiker, 1 volle koffielepel crispy chili olie, 1 geperst teentje look en 1 zeer fijn gesneden stukje gember. Meng goed.

  • Neem een grote pan en doe er 2 eetlepels olijfolie in.

  • Voeg de gyoza toe en laat ze rustig krokant bakken.

  • Draai de gyoza om zodat alle kanten krokant worden.

  • Meng de groenten en voeg 3 eetlepels dressing toe.

  • Voeg de gyoza toe en meng nog kort.

  • Werk af met knapperige uitjes en sezamzaadjes.

  • Serveer met de extra dressing.

  • Smakelijk


Tips:

  • Je kan de groenten aanpassen naar wens.

  • De dressing is in combinatie met de groenten en de gyoza niet te pikant.

  • Je kan ook pindakaas toevoegen ipv de chili olie.


Mealpreppen

  • Je kan de groenten voor de salade klaar zetten, maar meng alles pas vlak voor het eten met elkaar.


Bereidingstijd:

Je kan deze knapperige salade met gyoza op 15 minuten klaar hebben.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page