top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Hapjes met spinazie en feta

Bladerdeeghapjes zijn toch altijd lekker hé? Met niet te veel ingrediënten, maak je dit lekker hapje. En je kan perfect variëren met de vulling. Eens testen?



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Snijd de sjalot en look heel fijn.

  • Bak de sjalot en look in 2 el olie in de pan.

  • Voeg de spinazie toe en bak die even mee tot hij geslonken is.

  • Snij de spinazie in stukken op een snijplank.

  • Laat uitlekken in een zeef. Druk het vocht er uit.

  • Doe terug in de pot en verkruimel er de feta bij.

  • Meng goed en kruid met z+p naar wens.

  • Rol de lapjes bladerdeeg wat uit en snij ze in 2.

  • Doe op elke stukje een grote eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw ze dubbel en maak de kanten vast. Dit lukt goed door er met een vork streepjes op te drukken.

  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  • Smeer de bovenkant in met een geklutst eitje. Strooi er wat sesam of maanzaad over.

  • Bak ze 25 minuten in de oven.

  • Smakelijk.


Serveertips:

Ze zijn lekker als ze warm zijn. Maar lauw of koud kan ook.


Tips

Je kan het bladerdeeg ook instrijken met melk ipv een eitje.

Gebruik best een borsteltje om ze in te strijken.

Je kan evengoed diepvries bladerdeeg gebruiken.


Bereidingstijd:

Dit is wel een hobby. Je bent al snel drie kwartier bezig.

Maar; het is het echt waard!

103 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page