Kabeljauw in een snelle kreeftensaus
- Joke & Félien

- 4 minuten geleden
- 2 minuten om te lezen
Op zoek naar een eenvoudig maar feestelijk visgerecht? Deze kabeljauw in romige snelle kreeftensaus is pure comfortfood in één pan. De saus krijgt extra smaak door gestoofde prei en paprika, en als basis gebruiken we een blikje kreeftensoep — ideaal om een diepe, luxe smaak te creëren zonder lange kooktijd. Laat het smaken.

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst: voor 4 personen
4 kabeljauwfilets
3 paprika’s
1 sjalot
1 teentje look
1 prei
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel paprikapoeder
Zout en peper
100–200 ml kreeftensoep (uit blik of brik)
50 ml room (of water)
en voor erbij: puree, kroketjes, brood, rijst of pasta
Bereidingswijze:
Laat 4 kabeljauwfilets rustig ontdooien.
Snij de 3 paprika's in blokjes en de sjalot en look heel fijn.
Stoof 1 sjalot in 2 eetlepels olijfolie glazig en voeg er 1 fijn gesneden teentje look aan toe.
Voeg de fijn gesneden prei toe en stoof ze beetgaar.
Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en stoof ze 3 minuten mee.
Voeg eventueel een scheutje water toe om de aanbaksels los te maken.
Voeg 1 koffielepel paprikapoeder en voldoende zout en peper toe.
Voeg aan de paprika’s 100 tot 200 ml kreeftensoep toe.
Voeg 50 ml room of water toe. Laat alles 1 minuutje doorkoken. Voeg nog extra water toe als je de saus te dik vindt.
Snij de ontdooide kabeljauw in stukken van ongeveer 4 cm.
Leg ze in de warme saus en laat de kabeljauw zo op een zacht vuurtje gaar worden. Draai de stukken vis na 2 minuten in de saus om zodat ze mooi gaar worden. De vis heeft in totaal maximum 5 minuten gaartijd nodig!
Lekker met een smeuïge puree, kroketjes, brood en rijst of pasta.
Smakelijk.
Tips:
Je kan ook andere groenten nemen die je lekker vindt.
Je kan alle vis kiezen die je lekker vindt. Zalmmoten, pladijs of schelvis zijn goede alternatieven
Je kan nog extra scampi toevoegen.
Veggie?
Geen vis? Dat is in dit gerecht moeilijk owv de saus.
Mealpreppen
Je kan de saus met groenten op voorhand bereiden. Warm ze zachtjes op en voeg eventueel een scheutje room of melk toe als de saus indikt.
Voeg de vis pas toe voor je gaat eten. Wij zouden de vis er niet op voorhand al indoen, want hij wordt droger bij het opwarmen.
Wij vriezen deze saus niet in. Ze is snel genoeg vers gemaakt.
Bereidingstijd:
Dit gerecht staat op 25 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Opmerkingen