top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Kip uit de oven

Dit is een lekker doordeweeks receptje. Hup de kip de oven in, en de erwtjespuree die is zo gemaakt. Nog tijd dus om nog snel iets anders te doen.


Ingrediënten














Bereidingswijze:

Leg kippenkoteletjes / kippendijen / kippenbillen in een ovenschaal waarin je een lepel bouillon hebt gemengd met 2 lepels olijfolie. Draai ze eens om zodat er overal wat olie hangt, of kwast ze even in.

Leg ze met de velkant naar boven. Kruid met veel peper en zout.

Leg er gekneusde knoflooktenen tussen. Dit kan zelfs onder de kip als je van de looksmaak houdt. Leg er takjes rozemarijn bij. En giet er 60 ml witte wijn bij.

Schuif de kip 50 minuten in de oven op 180’. (Ik doe 2 stukken per persoon)

Kook aardappelen voor puree en voeg de laatste 3 minuten de jonge erwtjes toe.

Maak een lekkere puree met melk, klontje boter, nootmuskaat, eitje, peper en zout.

Leg de kip op de puree zodat de looksmaak nog mee in de puree kan kruipen.

Smakelijk

Tips:

  • Tip! Een restje wijn vries ik in ijsblokvormpjes in.

  • Je kan zelfs een teentje look uitknijpen over de puree. 🤗

  • Ook lekker met extra gestoofde erwtjes of andere extra groenten.


Bereidingstijd:

Dit is echt een snel comfy gerechtje. Het moet wel 50 minuten in de oven, maar je hebt nog geen 10 minuten werk. Dus intussen kan je nog tijd in de kinderen of het huishouden stoppen. Of gewoon lekker niets doen.


35 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page