top of page

Komkommer sushi hapjes

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 24 aug 2022
  • 1 minuten om te lezen

Een snel en lekker hapje met een restje sushirijst. Sushi is net iets lekkerder, maar deze is dan weer sneller, en gezond!



Ingrediënten:




Bereidingswijze:

  • Gebruik een restje (sushi)rijst of kook 50g sushirijst volgens de verpakking.

  • Meng de rijst met 2 el sojasaus, 2 el wijnazijn en een mopje wasabipasta. (Mierikswortel kan ook.)

  • Snij een komkommer in schijfjes van 1 cm en haal de zaadlijst er uit. Maak het gat eventueel wat groter.

  • Snij een avocado in stukjes.

  • Snij een stukje (gerookte) zalm in stukjes.

  • Vul de komkommer met zalm en avocado en rijst. Het mag er gerust uitsteken.

  • Serveer met gebakken uitjes, wasabi en sojasaus.

  • Serveer met edameboontjes die je 3 minuten kookt met zout. Meng ze met 1 el olijfolie en bestrooi met grof zout.

  • Smakelijk

Tips:

  • Wij doen bij komkommer altijd, van boven naar beneden, een stuk van de schil, een stuk niet, een stuk wel, een stuk niet. Dat maakt hem leuker om te zien, en net iets minder droog.

  • Wij hebben een super lekker zout met zeewier van Mill&Mortar dat we kunnen gebruiken.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 10 minuten op tafel als je al een restje sushirijst hebt.

Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page