top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Komkommer sushi hapjes

Een snel en lekker hapje met een restje sushirijst. Sushi is net iets lekkerder, maar deze is dan weer sneller, en gezond!



Ingrediënten:




Bereidingswijze:

  • Gebruik een restje (sushi)rijst of kook 50g sushirijst volgens de verpakking.

  • Meng de rijst met 2 el sojasaus, 2 el wijnazijn en een mopje wasabipasta. (Mierikswortel kan ook.)

  • Snij een komkommer in schijfjes van 1 cm en haal de zaadlijst er uit. Maak het gat eventueel wat groter.

  • Snij een avocado in stukjes.

  • Snij een stukje (gerookte) zalm in stukjes.

  • Vul de komkommer met zalm en avocado en rijst. Het mag er gerust uitsteken.

  • Serveer met gebakken uitjes, wasabi en sojasaus.

  • Serveer met edameboontjes die je 3 minuten kookt met zout. Meng ze met 1 el olijfolie en bestrooi met grof zout.

  • Smakelijk

Tips:

  • Wij doen bij komkommer altijd, van boven naar beneden, een stuk van de schil, een stuk niet, een stuk wel, een stuk niet. Dat maakt hem leuker om te zien, en net iets minder droog.

  • Wij hebben een super lekker zout met zeewier van Mill&Mortar dat we kunnen gebruiken.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 10 minuten op tafel als je al een restje sushirijst hebt.

155 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page