top of page

Koreaanse groentepannenkoekjes

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden

Zin in een hartig gerechtje vol met groenten? Probeer dan eens deze Koreaanse groentepannenkoeken, ook wel pajeon genoemd. Ze zijn hartig en krijgen zo’n heerlijk krokant randje in de pan. Prei, lente-ui, wortel en courgette zorgen voor kleur én smaak.

Je mengt alles in één kom, bakt de pannenkoekjes goudbruin in de pan en serveert ze met een snelle dipsaus op basis van sojasaus. Super simpel, verrassend lekker en ideaal als lunch, lichte avondmaaltijd of zelfs als aperohapje.

Koreaanse pannenkoek pajeon recept met lente ui, prei, wortel en courgette

Ingrediënten:


Ingrediëntenlijst:

  • 160 g bloem

  • 250 ml ijskoud bruiswater

  • 1 eetlepel bakpoeder of 1 eetlepel maïzena

  • 1 ei

  • ½ wortel, in fijne juliennereepjes

  • ½ courgette, in fijne juliennereepjes

  • het wit van prei, in fijne ringetjes

  • 4 lente-uitjes, in stukken van ± 4 cm


Bereidingswijze: voor 4 pannenkoeken

  • Meng 160 g bloem met liefst 250 ml ijskoud bruiswater, 1 eetlepel bakpoeder of 1 eetlepel maïzena en 1 ei.

  • Voeg zout en peper toe en meng of mix het goed.

  • Doe het deeg in een ruime kom en zet het nog even koud.

  • Snij een halve wortel en een halve courgette in zeer fijne juliennereepjes. Zie tips.

  • Snij een prei in zeer fijne ringetjes.

  • Snij 4 lente uitjes in stukken van 4 cm.

  • Meng de groentesliertjes onder het deeg. Zie dat al de groenten goed bedekt zijn.

  • Warm een klein pannetje op en voeg er 2 eetlepels olie in. Zie tip.

  • Meng nog eens goed de groenten onder het deeg en doe met je handen een dun bodempje groenten in de pan. Zie dat er deeg mee in de pan gaat, maar het mag ook weer niet te veel deeg zijn, want dan heb je echt een pannenkoek.

  • Bak de groentepannenkoek op een zacht vuur krokant.

  • Draai de pannenkoek met een spatel om, maar voeg eerst terug 2 eetlepels olie toe, zodat ook de andere kant krokant kan bakken.

  • Draai de pannenkoek nog eens om. Zet het vuur eventueel wat hoger. Je kan nog een lepel olie toevoegen en onder de pannenkoek laten lopen.

  • Maak intussen een sausje van 2 eetlepels sojasaus, een kneepje limoen, een theelepel honing, een halve theelepel sriracha en wat sesamzaadjes.

  • Serveer de pannenkoek met extra lente ui of gedroogde uitjes, en met het sausje.

  • Geniet

Tips:

  • Je kan de groenten met een kaasschaaf, een dunschiller of met een mandoline fijn snijden. Je zou de wortel ook kunnen raspen.

  • Wij vinden de pannenkoeken het lekkerst als ze gebakken worden in olijfolie. Maar je kan ook zonnnebloem of arachide olie gebruiken.

  • Je kan ook kleine pannenkoekjes bakken.


Variatie

  • Je kan alle restjes groenten gebruiken, dus dat is ideaal.

  • Het sausje kan je uiteraard ook vervangen, bv door pikante of zoete chilisaus.

  • Als je fan bent van koriander, dan kan je dat ook toevoegen.


Mealpreppen

  • Je kan de groenten al in dunne sliertjes snijden en afgedekt in de koelkast klaar zetten.

  • Je kan ook het deeg al in de koelkast klaarzetten.


Bereidingstijd:

Deze lekkere groentepannenkoek zet je op 20minuten op tafel.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Comentários


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page