top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Kroepoek met zalmtartaar

Bijgewerkt op: 15 jun.

Verras je gasten met een verfijnd hapje van kroepoek met zalmtartaar. Dit elegante en smaakvolle hapje is eenvoudig te bereiden en perfect voor elke feestelijke gelegenheid. Een combinatie van knapperige kroepoek en frisse zalmtartaar zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. en dat zonder te koken.

Dit is echt een favoriet voor velen. Je kan bij de tips meerdere serveertips zien.

Recept voor kroepoek met zalmtartaar met kroepoek, zalm, mosterd, zure room en citroen


Ingrediënten:

Ingrediënten voor kroepoek met zalmtartaar met kroepoek, zalm, mosterd, zure room en citroen


Bereidingswijze:

  • Maak een sausje met 1 volle el zure room, 1 kl mosterd, 2 el citroen , 2 el soyasaus, 1 zeer fijn gesneden sjalotje, en 2 el fijn geknipte bieslook. Kruid met peper. Zout moet niet owv de soyasaus. (Je kan zelf alles aanpassen.)

  • Snij de verse zalm blokjes. (0.5 tot 1 cm groot)

  • Meng alles goed. Proef of je het lekker vind.

  • Zet het in de koelkast met een folie over tot je het gebruikt.

  • Doe met behulp van een klein lepeltje een schepje zalm op een kroepoek.

  • Leg er een paar sprietjes bieslook en wat rode ui op.

  • Geniet.


Tips:

  • Deze zijn het lekkerst en meest krokant als je ze nog vers kan maken. Ze zijn het lekkerst als ze nog krokant zijn.


Als je het toch van tevoren wil maken:

  • Doe de zalmtartaar in een klein glaasje. Leg er op het einde een kroepoek op.

  • Maak een lepelhapje van de zalmtartaar en leg daar de kroepoek bij.

  • Doe de zalmtartaar in een mooi kommetje met een lepeltje. Zet er een kommetje met kroepoek bij. Dan kunnen ze het zelf maken.


Bereidingstijd:

Dit krokante kroepoek hapje met zalm zet je op 5 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


5.060 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Visburgers

Comentários


bottom of page