We hebben weer een nieuwe verslaving. Als we nog stokbrood over hebben, dan is iedereen gelukkig. Want daar maken we garantie iets lekkers van. Ja dit is hier het ideale vieruurtje, aperitiefje, bijgerecht en hapje.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Neem een pakje van 75g ongezouten boter en laat het op kamertemperatuur komen.
Knip een mooie hoeveelheid bieslook en peterselie. Wij nemen ongeveer 2 handen van elk.
Je kan er nog andere kruiden aan toevoegen. Zie tip.
Snij 1 of 2 teentjes look al wat in stukjes.
Voeg 1 eetlepel lekker zout toe. Zie tip
Mix dit helemaal fijn.
Snij je stokbrood in sneetjes of middendoor zoals op de foto.
Besmeer het stokbrood met de lookboter.
Zet dit onder de gril tot je brood mooi gegrild is.
Smakelijk
Met de Thermomix:
Zie boven.
Mix 15 seconde op stand en verhoog naar stand 10.
Spatel alles naar beneden en mix opnieuw 20 seconden op stand 5 en verhoog naar 10.
Herhaal eventueel.
Tips:
Als je de look weg laat, dan heb je kruidenboter.
Je kan eindeloos variëren met de kruiden die je gebruikt. Wij voegen wel eens een paar blaadjes munt of een paar blaadjes koriander toe.
Wij gebruiken het Rozenzout. Dat is echt super lekker. Maar je kan ook zeezout gebruiken en een snuifje (chili)peper. Rozemarijn past er ook goed bij.
Je besmeert de broodjes zo dun of dik als je zelf wenst. Dat is een beetje ondervinden.
De kruidenboter is ook heel lekker bij gegrilde groenten en bij een stukje vis of vlees.
Bewaren:
Je kan de lookboter of kruidenboter een week bewaren in de koelkast.
Bereidingstijd:
Je kan de lookboter of kruidenboter op 5 minuten maken. Als je terwijl de grillstand van de oven al voorverwarmt, dan zijn de lookbroodjes nadien snel klaar.
Comments