top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Macaroni met ham en kaas en witloof

Bijgewerkt op: 7 aug.

Macaroni met ham en kaas is sowieso zo lekker. En met gestoofd witloof eronder, krijg je toch wel een heerlijk pastaatje van de Belgische klassieker. Dan krijgt de comfy food meteen een gezonde aanvulling. Dit is bij ons een blijvertje, zo tijdens het witloofseizoen.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Snij de onderkant van 4 stronkjes witloof. Snij het witloof door en verwijder de harde binnenkant. Snij het witloof in reepjes.

  • Stoof het witloof bijna gaar in 2 eetlepels olijfolie. Doe het even op een bordje.

  • Kook 400 g pasta beetgaar in water met zout en een half bouillonblokje

  • Smelt 1 grote el (30g) boter en voeg 2 el (45g) bloem toe tot een roux. Roer goed. Meng ongeveer 350 ml melk bij de roux en kook tot een stevige saus. Voeg een theelepel mosterd toe. Doe er eventueel nog hoekje bouillon bij.

  • Voeg 100 g gemalen kaas en 50 g parmezaan toe.

  • Voeg 200 g gesneden ham toe.

  • Kruid de kaassaus met zout, peper en nootmuskaat en warm nog even goed op.

  • Giet de pasta af als hij al dente is en doe meteen terug in de pot. Zo hangt er nog een beetje kookvocht aan en dat is goed.

  • Meng de pasta met de saus en het witloof.

  • Smakelijk.


Serveertips:

Je kan er ook een gouden korstje aan geven. Bestrooi de pasta met gemalen kaas en zet 5 minuten onder de warme gril.


Tips:

  • Deze pasta is ook lekker met andere groenten: erwtjes, broccoli, asperges,...

  • Als je nog een stukje goed afsmakende kaas hebt, kan je dat ook bij de kaassaus toevoegen.

  • Je moet niet al het witloof onder de kaassaus mengen. Je kan de helft nog apart geven, of bovenop de pasta serveren.


Veggie?

  • Deze pasta is ook lekker zonder de ham, maar voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.


Bereidingstijd:

Deze macaroni met ham en kaas is op 20 minuten klaar. En als je het witloof stooft in een aparte pot, kan het sneller.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

809 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page