top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Mosselen met vinaigrette

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Een hapje om je vingers bij af te likken. Dat zijn deze mosselen met een zoete vinaigrette van rode wijnazijn met look en Provençaalse kruiden.

Recept voor mosselen met vinaigrette met rode wijn azijn en rode ui

Ingrediënten: hapje voor 4 personen.

Ingrediënten voor mosselen met vinaigrette met rode wijn azijn en rode ui

Bereidingswijze:

  • Maak de vinaigrette van 1 zeer fijn gesneden rode ui, een geperst teentje look, 6 eetlepels lekkere olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 eetlepel rozemarijn en 1 eetlepel oregano, lekker zout en peper.

  • Meng goed. Je kan dit ook al goed op voorhand maken.

  • Was 1 kg mosselen en ontdoe ze van de baarden.

  • Laat de mosselen uitlekken.

  • Warm een grote brede pan goed op.

  • Doe de mosselen in de pan. Dit begint meteen te sissen.

  • De mosselen zullen snel opengaan. Als ze opengaan, verdeel je 2/3de van de vinaigrette over de mosselen.

  • Schud de pan op. Laat de mosselen nog 2 minuten verder garen zodat de mosselen open komen. Laat zeker niet langer dan 5 minuten totaal op het vuur staan.

  • Zet de pan op tafel of doe de mosselen in een mooie schaal.

  • Je kan de dressing bij op de mosselen lepelen of apart bij op tafel serveren.

  • Geniet.

Tips:

  • Je kan ook Provençaalse kruiden gebruiken.

  • Hou het vocht van de mosselen nadien zeker bij om een lekkere saus van te maken voor bij een stukje vis.


Bereidingstijd:

Deze lekkere gemarineerde mosselen zet je op 12 minuten op tafel.




 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



196 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page