Een eenpansgerecht met orzo, gehakt en kaas, dat is echt een topper. Dit recept gaat ook nog eens snel en je hebt er maar 1 pan voor nodig. Zo blijven alle lekkere smaken in de pan. En nadien scheelt het ook nog eens bij de afwas.
Zo'n heerlijk bordje smeuïge pasta vol met groenten, bestrooid met Italiaanse kaas. Comfortfood op zijn best.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij 1 sjalotje fijn.
Was 2 preien en snij het wit en lichtgroen van de prei fijn. Het donkerste groen gebruiken wij niet. (Die kan je bij een soep toevoegen.)
Snij 250 g champignons in 4 of in schijfjes.
Maak op een gemakkelijke manier gehaktballetjes door uit een chipolataworstje telkens een cm worstjesvlees te knijpen in een braadpan waarin je 2 eetlepels olijfolie deed.
Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe ze uit de pan als ze bruin zijn. Ze moeten niet gaar zijn.
Doe opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan waarin je het vlees bakte.
Voeg het het sjalotje toe en, bak dit glazig.
Knijp er teentje look bij en bak 1 minuutje mee.
Voeg de prei toe en bak dit 5 minuten mee.
Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
Kruid het geheel goed met zout en peper.
Voeg 300 g orzo toe en meng goed.
Voeg 1 bokaal vleesbouillon toe (380ml) en doe nadien nog 1.5 keer deze hoeveelheid water mee in de pan. (dus nog Voeg een tuinkruiden of groenten bouillonblokje toe en meng goed.
Voeg de gehaktballetjes er ook terug bij.
Kook het geheel 8 minuten op het vuur, terwijl je af en toe roert.
Check of de orzo niet de droog komt te staan voor hij gaar is, voeg anders nog extra vocht of bouillon toe.
Meng vlak voor de orzo gaar is, de spinazie onder het geheel.
Serveer de orzo meteen met extra Parmezaan of Grana Padano.
Smakelijk.
Met de stoomoven voor een smeuïg geheel en voor het gemak.
Zet de braadpan 10 minuten in de stoomoven op 180°C met medium vochtigheid. Je moet er zo 10 minuten niet naar om kijken. Intussen heb je tijd om de keuken weer net te maken.
Tips:
Je kan andere groenten naar wens toevoegen.
Je kan ook gehakt gebruiken in plaats van het worstjesvlees.
Je kan ook 900 ml water en 2 bouillonblokjes in totaal gebruiken in plaats van de vleesfond.
Je kan er ook een scheut room aan toevoegen om het geheel nog romiger te maken.
Orzo is Griekse pasta. Je kan dit gerecht ook met pasta maken. Let dan op de tijd dat je pasta moet koken.
Mealprep:
Je kan deze ovenschotel op voorhand maken. Al raden wij dan aan om hem op te warmen in de stoomoven. Hij blijft dan even smeuïg. Want de orzo neemt ook na het garen nog vocht op, dus het geheel wordt wel droger.
Als het dus snel moet gaan, dan kan je best het vlees en de groenten al op voorhand garen en met de stap met het toevoegen van de orzo verder gaan.
Bereidingstijd:
Deze eenpansorzo is op 20 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments