Dit is echt een super lekker en snel gerechtje. En dan nog eens eentje met weinig afwas, dus perfect voor een snel avondje.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Kook voor 4 personen 250g Griekse pasta in water met een bouillonblokje en zout. Wij koken hem 2 minuten minder lang dan nodig.
Verhit een lepel olie in een stoofpan en bak 1 gesnipperd uitje en 2 fijn gesneden teentjes look aan.
Voeg 1 el olie of 1 el gezouten boter toe en voeg 2 bakjes (gemengde) (bos) champignons toe.
Kruid royaal met z+p en met 1.5 el provencaalse kruiden.
Bak 4 minuten op een hoog vuur.
Voeg 150 g gerookt spek in blokjes toe. (of knip fijn)
Roerbak nog 3 minuten door.
Voeg 1 pak spinazie toe, dit slinkt fel.
Giet de Griekse pasta af, en voeg bij de groenten samen met 100 ml room en 50g gemalen parmezaan of grana padano kaas. Verkruimel er nog een half bouillonblokje bij en warm alles goed door. Meng goed.
Smakelijk
Veggie: Je kan dit gerecht perfect veggie maken. Gebruik dan net wat meer zout.
Bereidingstijd:
Dit lekkers zet je op 12 minuten op tafel.
Comments