Deze klassieke Italiaanse pasta wordt geserveerd met een pittige tomatensaus. Wij maken deze hartige pastasaus op een snelle manier. Zo kunnen we er meteen van genieten op een avond wanneer het sneller moet gaan. Maar deze saus kan ook perfect op voorhand klaar gemaakt worden, en geloof ons, dan is ie nog lekkerder.
We voegen nog extra paprika toe voor een lekkere bite, en de extra vitamines zijn lekker mee genomen.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Snij 3 paprika's in stukken. Fijn of grof, wat je zelf het lekkerst vindt.
Knip 150g gerookt spek in reepjes en bak het spek in een droge pan.
Als het spek gebakken is, doe je de helft van het spek in een hoge maatbeker.
Emondeer intussen 4 tomaten: doe de tomaten 1 minuut in kokend water en haal ze er met een schuimspaan uit. Het water gebruik je nadien om de pasta te koken.
Haal de velletjes van de tomaten. (Het binnenste van de tomaten gebruiken wij ook, maar het moet niet als je geen fan bent van de pitjes.)
Stoof een fijn gesneden teentje look en 1 sjalot 2 minuten samen in 1 el olijfolie.
Voeg de gesneden stukken paprika toe en stoof 5 minuten. Kruid met peper, zout, 1 eetlepel mild of zoet paprikapoeder en een 0.5 tl chilipeper als je wenst.
Voeg de andere helft van het spek toe.
Voeg 1/4de van een rund bouillonblokje toe. De rest van het blokje mag in het pastawater.
Doe de tomaten bij in de maatbeker van het spek, samen met een grote hand peterselie en het potje pikante Pesto of Arrabiata pesto. Voeg 100 ml room toe. Mix alles goed.
Kook intussen de pasta al dente
Doe de gemixte saus bij de paprika’s. Meng goed en warm door.
Giet de pasta af en meng meteen met het water dat nog aan de pasta hangt bij de saus.
Warm eventueel nog even op terwijl je de pasta nog eens onder de saus roert.
Smakelijk
Tips:
Officieel is Pasta Amatriciana zonder paprika. Dus kies zelf wat je lekker vindt
Deze verhouding is net aangenaam pikant. Je kan het pikanter maken met extra Chili vlokken.
Peterselie uit de diepvries lukt ook perfect
Je kan ook een half kopje kookvocht opvangen bij het afgieten van de pasta en dat mee onder de saus mengen.
Mealpreppen
Deze saus kan je perfect op voorhand maken.
Je bewaart deze saus tot 2 dagen in de koelkast.
Je kan de saus ook perfect invriezen. Nadien de saus rustig laten ontdooien, opwarmen en dan onder de pasta mengen.
Bereidingstijd:
Deze pasta Amatriciana is op 20 minuten klaar, maar de saus wordt nog lekkerder als je de smaken kan laten intrekken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Kommentare