top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta Arrabiata

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023

Zo noemen wij hem hier thuis. Heerlijke pasta. En net niet te pikant. Al kan je dat helemaal zelf kiezen.

En het allerlekkerst is hij als hij een dagje mag “trekken”.


Ingrediënten


Bereidingswijze:

  • Snij de paprika in stukken. Fijn of grof, wat je zelf het lekkerst vindt.

  • Knip het gerookt spek in reepjes en Bak het spek. Daar moet geen vetstof meer bij.

  • Als het spek gebakken is, doe je de helft ervan in een hoge maatbeker.

  • Emondeer intussen de tomaten: doe ze 1 minuut in kokend water en haal ze er met een schuimspaan uit. Het water wordt gebruikt voor de pasta.

  • Haal de velletjes eraf. (Het binnenste wordt mee gebruikt, maar moet niet als je geen fan bent van de pitjes.)

  • Stoof een fijn gesneden teentje look en sjalot samen in 1 el olijfolie. Voeg de gesneden stukken paprika toe en stoof 5 minuten. Kruid met peper, zout, mild paprikapoeder, chilipeper als je wenst, en 1/4de van een rund bouillonblokje. De rest van het blokje mag in het pastawater.

  • Mix de helft van het spek, de tomaten, een grote hand peterselie en het potje Arrabiata.

  • Kook de pasta al dente

  • Doe de gemixte saus bij de paprika’s en voeg een half busje room toe. Meng goed en warm door.

  • Giet de pasta af en meng een half kopje kookvocht onder de saus.

  • Meng de pasta met de saus en warm goed door.

  • Smakelijk

Tips:

  • Officieel is het zonder paprika en zonder spek. Dus kies zelf wat je lekker vindt

  • Deze verhouding is net aangenaam pikant. Je kan het pikanter maken met Chili vlokken.

  • Peterselie uit de diepvries lukt ook perfect

  • Deze saus kan vlot de diepvries in.

  • Je moet niet perse een half kopje kookvocht opvangen. Je kan de pasta ook afgieten en snel terug in de kookpot doen.


Mealpreppen

  • Deze saus kan je perfect op voorhand maken.

  • Je bewaart ze tot 2 dagen in de koelkast.

  • Je kan de saus ook perfect invriezen. Rustig laten ontdooien, opwarmen en dan onder de pasta mengen.


Bereidingstijd:

Deze pasta arrabiata is op 20 minuten klaar, maar de saus wordt nog lekkerder als je de smaken kan laten intrekken.

 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



844 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page