top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta carbonara met boerenkool

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023

Dit is echt een heerlijk gerecht. En de boerenkool geeft een kleine crunch en een super lekkere en vooral gezonde toevoeging. Comfortfood op zijn best.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Bak 1 fijn gesneden sjalot glazig met 1 fijn gesneden teentje look en enkele takjes (verse) tijm.

  • Voeg 150 g fijn gesneden gerookt spek toe en bak.

  • Als het spek mooi gebakken is, voeg je 250 ml vleesfond toe en laat dat 5 minuten inkoken.

  • Kook 400 g penne in gezouten water met bouillon.

  • Voeg 100 ml room toe aan het spek en kook 2 min mee.

  • Kruid royaal met zwarte of gemengde peper.

  • Meng intussen 2 (verse) eitjes met 100 g (vers) geraspte parmezaan en royaal peper. Klop goed los.

  • Giet de pasta af als hij nog al dente is.

  • Meng de pasta meteen met het spek en de roomsaus.

  • Meng goed en voeg er 150g fijn gesneden boerenkool aan toe. Zet op het vuur en meng 1 minuut goed.

  • Bak intussen pancetta in een pan krokant.

  • Meng van het vuur af het eimengsel goed onder de pasta.

  • Serveer meteen met extra parmezaan.

  • Smakelijk.

Serveertips:

Je kan er de pancetta en extra parmezaan bij serveren.



Tips:

  • Deze pasta is ook lekker met andere groenten: erwtjes, spruiten,...


Bereidingstijd:

Deze pasta carbonara is op 15 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


541 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page