Weer eentje uit de jeugd herinneringen doos. Het was altijd feest als deze romige pasta op tafel kwam. Lekker met prei en champignons, maar je kan er nog andere groenten aan toevoegen. En het spek kan je uiteraard ook weglaten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Snij 1 ui fijn.
Snij 3 preien in ringen. Het donkerste groen gebruiken wij niet.
Was de prei goed.
Snij 1 groot bakje champignons in vieren of in schijfjes, net wat je lekker vindt.
Knip of snij 200 g gerookt spek in fijne reepjes. Of gebruik spek blokjes.
Stoof de ui 2 minuten.
Voeg de prei toe samen met 1 blokje vleesbouillon en kruid met zout en peper.
Stoof de prei 5 minuten en roer af en toe.
Voeg de champignons toe en stoof ze 5 minuten mee.
Bak intussen het spek krokant.
Kook intussen de pasta al dente in water met zout en een bouillonblokje.
Voeg als de prei gaar is, het spek toe.
Voeg 200 g mascarpone toe en meng goed.
Giet de pasta af en meng onder de groentensaus.
Smakelijk
Tips:
Je kan hier ook andere groenten voor gebruiken.
Mealprep
Je kan de groenten al stoven en de mascarpone eronder mengen. Je kan dit dan afgedekt in de koelkast een dag bewaren.
Je kan dit gerecht ook al volledig maken, en de dag erna in de oven opwarmen. De smaak is dan echt super, al smaakt het anders romig dan dat je het ineens op eet.
Veggie
Je kan het spek perfect weglaten.
Bereidingstijd:
Deze lekkere pasta staat op 15/20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments