top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta met broccolipesto en burrata

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Verse pesto; die geur alleen al. Zalig!

En om het een beetje gezonder te maken, mixen wij er een hele broccoli onder. Dat is echt ook heel lekker.

Recept voor pasta met broccolipesto met burrata en pijnboompitten en parmezaan

Ingrediënten

Ingrediënten voor pasta met broccolipesto met burrata en pijnboompitten en parmezaan

Bereidingswijze:

  • Snij de stam van de broccoli in kleine blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes.

  • Doe een goeie scheut olijfolie in de pan en bak eerst de stukjes broccolistam aan, en voeg na 3 minuten de roosjes toe. Bak 5 minuten onder af en toe roeren. Voeg als het wil aanbakken, een scheutje extra olie toe, en zet het vuur lager. Kruid met zout en peper.

  • Doe het volgende in de mengbeker van je blender, Thermomix of maatbeker als je met de staafmixer mixt:

  • 75g Parmezaanse of Grana Padano kaas in stukjes, 60 g kort gebakken pijnboompitten , een half bosje basilicumblaadjes (er mogen gerust wat takjes bij zitten), 1 teentje look en 100 ml lekkere olijfolie extra vierge.

  • Mix dit kort tot een pesto.

  • Voeg de broccoli toe en mix verder.

  • Je kiest zelf de structuur. Je mixt langer voor een gladde pesto. Wie echt graag stukjes of structuur wilt, gebruikt de pulsknop / kan met een scherp mes nog wat kaas en pijnboompitten hakken en die toevoegen.

  • Voeg zout en peper toe. Wij gebruiken citroenzout en citroenpeper. Je kan gerust een kneepje citroen toevoegen als alternatief.

  • Voeg eventueel nog olie toe als je de pesto meer lopend wil.

  • Kook intussen de pasta beetgaar.

  • Giet af en doe de pasta onmiddellijk terug met het aanhangend pastawater terug in de kookpot. Meng er naar wens pesto onder. Best niet te veel ineens, want het kan machtig zijn.

  • Serveer met extra parmezaan en serveer er een stukje Burrata bij.

  • Smakelijk

Niet veggie?

Parmaham is er heel lekker bij.


Met de Thermomix

  • Mix de pesto op stand 10, spatel na 10 seconden eens naar beneden, en mix terug op 10. Spatel eventueel nog eens.

  • Je kan de broccoli in het stoommandje stomen, maar wij vinden het in de pan sneller.


Tips:

  • Je kan er naar wens nog een kneepje citroensap bij doen.

  • Je kan kiezen of je de pijnboompitjes eerst nog even in een droge pan aanbakt of niet. Wij doen het wel. Sommigen zeggen dat het niet persé moet.

  • Je kan de broccoli ook 4 minuten koken. Maar wij vinden gebakken broccoli lekkerder.

  • Je kan de Burrata gemakkelijk weg laten. Of vervangen door mozzarella.

  • Je kan de broccoli mixen met een potje verse groene pesto van de verstoog @albertheijn want die is ook super lekker.


De pesto bewaren:

  • Doe de pesto in een potje met deksel en zet koud.

  • Tip: met een laagje olie erop bewaart die 2 weken in de koelkast. Of vries de pesto in in een ijsblokjesvorm. Haal ze de dag erna uit de diepvries, steek ze in een zakje en vries ze terug in.


Bereidingstijd:

Dit gerecht is op 20 minuten klaar.

1.373 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page