top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta met groentensaus

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Een saus vol met groenten. Die je grof of fijn mixt. Wedden dat de meest kieskeurige eters er van mee smullen?

Recept voor pasta met groentensaus met aubergine, look, ui, sjalot, paprika, tomaat en koriander

Ingrediënten

Ingrediënten voor pasta met groentensaus met aubergine, look, ui, sjalot, paprika, tomaat en koriander


Bereidingswijze:

  • Zet de oven op 200°C.

  • Snij 1 of 2 aubergines in de helft en kruis in tot aan het vel.

  • Snij 2 rode paprika's in de helft. Verwijder de zaadlijst.

  • Besprenkel de paprika en aubergine met olijfolie en kruid met komijn, chilipeper of cayennepeper, zout en peper.

  • Snij van 1 bolletje look de topjes af. Besprenkel met olijfolie en pak in in aluminiumfolie.

  • Zet 25 minuten in de oven op 190°C.

  • Stoof de 2 fijn gesneden uitjes / sjalotjes in olijfolie.

  • Voeg 1 blikje tomatenpuree toe en bk 2 minuten mee.

  • Voeg 2 tomaten in blokjes toe en stoof even mee.

  • Haal met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine.

  • Haal het vel van de paprika's.

  • Doe beide bij de tomaten. Knijp 2 of 3 teentjes zachte knoflook bij de tomaten. Voeg peterselie toe.

  • Mix grof of fijn, net wat je lekker vindt.

  • Kook pasta al dente. Doe 1 sauslepel kookvocht bij de saus.

  • Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met parmezaan.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan de overige gepofte look een paar dagen in de koelkast bewaren. Als je die met een beetje olijfolie mengt, kan je er je (stok)brood mee besmeren. Nog even in de oven, en smullen maar.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 12 minuten maken. Al moeten de groenten wel 25 minuten in de oven, maar in die tijd kan je iets anders doen.

308 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page