Smullen! Comfortfood op zijn best. Lekkere balletjes met basilicum en parmezaan onder het gehakt. En nog extra parmezaan en mozzarella bij de pasta. Lekker! ❤️

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Voor de tomatensaus:
Snij 1 grote ui, 1 sjalotje en 2 teentjes look fijn.
Stoof het fijn gesneden uitje en geperste teentje knoflook 2 minuten aan in 2 el olijfolie. Voeg 1 el Italiaanse kruiden, 1 tl cayennepeper of chilipoeder toe. Bak even mee.
Voeg 1 blikje van 140g tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut mee.
Voeg 1 blik tomatenstukjes (400g) toe en 1 blik water en 1 blokje runderbouillon.
Laat 10 minuten koken en roer af en toe. Kruid met z+p.
Bij kruiden naar smaak.
Voor de gehaktballetjes
Stoof het fijn gesneden uitje en geperste teentje knoflook 2 minuten aan in 2 el olijfolie. Voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Bak even mee.
Meng onder 600 g gehakt 50g paneermeel, 50 g parmezaan of grana padanokaas, de gestoofde sjalot met look, en goed wat geknipte basilicum.
Rol er gehaktballetjes van.
Bak die gehaktballen rondom bruin in de pan in 1 el olijfolie en 1 klontje boter.
De balletjes moeten enkel aangekorst worden.
Warm intussen de tomatensaus op.
Kook intussen de pasta.
Laat de gehaktballen verder gaar worden in de tomatensaus.
Meng pasta met gehaktballen en saus en serveer met mozzarellabolletjes, parmezaan en basilicum.
Je kan kiezen of je het nog even in de oven laat grillen zodat je bolletjes mozzarella mee weg smelten.
Smakelijk.
Tips:
De tomatensaus kan je verrijken met kruiden naar keuze.
Je kan ook een scheutje room of olijfolie toevoegen.
Je kan deze gehaktballen met saus echt heel goed invriezen.
Ze blijven ook 2 dagen goed in de koelkast.
Maak de tomatensaus en balletjes best dubbel. Altijd handig om uit de diepvriezer te toveren.
Bereidingstijd:
Je kan deze gehaktballetjes op 45 minuten op tafel zetten. Sneller natuurlijk als je de saus en gehaktballen al op voorhand klaar maakt. Of uit de diepvriezer kan toveren.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments