top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta met kikkererwten en spinazie

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Een heerlijk vegetarische pastaschotel. Ja zo eentje die de niet vegetariërs toch ook kan verrassen. Ja echt eens uittesten.

Recept voor pasta met spinazie en kikkererwten

Ingrediënten:

Ingrediënten voor pasta met spinazie en kikkererwten

Bereidingswijze:

  • Stoof 1 fijngesneden sjalotje in 3 el olijfolie.

  • Voeg 2 geperste teentjes look toe, en 2 el komijn, 1 el tijm, 1 blikje ansjovis, geraspte citroenschil van een halve citroen, 1 tl zout en veel peper. Roer en stoof mee.

  • Voeg na 3 minuten 400g (of 600g indien fan) kikkererwten toe, en 1 el bruine suiker.

  • Bak dit 6 minuten en roer af en toe.

  • Voeg 400 ml kippenbouillon en 2 el citroensap toe en laat de saus nog 5 minuten pruttelen.

  • Kook intussen de pasta al dente.

  • Roer 200 g spinazie en 1 fijngesneden el peterselie onder de saus.

  • Giet de pasta af en meng met de saus.

  • Bestrooi de pasta met 1.5 el za'atar voor een frisse toets.

  • Sprenkel er nog een scheutje olijfolie over.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Je kan de saus al maken, en zelfs al invriezen. Later enkel nog pasta koken en mengen met de saus.

  • Dat is ook handig bij bezoek.

Weetje:

  • Die ansjovis ga je niet meer proeven. Die smelt gewoon weg en maakt de saus lekker vol en zout van smaak.

  • De kikkererwten worden lekker krokant.


Bereidingstijd:

Dit gerecht is op 20 minuten klaar.

190 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page