Pasta met kip en romige paprikasaus
- Joke & Félien
- 3 uur geleden
- 2 minuten om te lezen
Dit is weer een van onze familierecepten.
Deze pasta met kip en paprikaroomsaus is zo’n klassieker die in elk gezin vroeg of laat een vaste plek verovert. Malse kip, zachte paprika’s en een heerlijke romige saus maken dit een warm, gezellig gerecht waar iedereen aan tafel blij van wordt. Het is snel klaar, makkelijk om te maken en ideaal voor drukke avonden waarop je toch iets écht lekkers wilt voorschotelen.

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst: voor 4 personen
375 g pasta (penne, tagliatelle of fusilli)
500 g kipdijfilet (kan ook met kipfilet als alternatief)
2 à 3 rode paprika’s, in blokjes
2 sjalotten, fijn gesneden
1 teentje look, fijn gesneden
100 ml room
1/2 kuipje Maredsous smeerkaas natuur
1 vleesbouillonblokje
Optioneel: maïzena express om de saus in te dikken
Bereidingswijze:
Snij de paprika's in blokjes en de sjalot en look heel fijn.
Smelt boter in een grote pan.
Bak hierin je kipdijfilet langs alle kanten aan.
Kruid de kip met kippenkruiden en zout en peper.
tip: Voeg telkens boter toe zodat de boter niet verbrandt.
Haal de kip uit de pan en hou warm tussen 2 borden.
Kook tijdens de volgende stappen ook de pasta in water met een bouillonblokje en zout en giet de pasta af als hij al dente is.
Doe in de pan van het vlees 2 eetlepels olie.
Stoof 2 fijn gesneden sjalot en een teentje look aan.
Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en stoof beetgaar.
Voeg eventueel een scheutje water toe om de aanbaksels los te maken.
Voeg een blokje vleesbouillon, 1 koffielepel paprikapoeder en voldoende zout en peper toe.
Voeg aan de paprika’s een half kuipje smeerkaas en een scheut room toe. (30 tot 50 ml)
Laat 1 minuutje doorkoken.
Dik de saus eventueel in met maizena express als je ze te dun vindt.
Snij de kip in dunne lapjes.
Voeg de vleesjus uit het bord en van de snijplank toe aan de paprikasaus.
Meng de paprikasaus met de pasta.
Serveer met de kip. Of meng de kip mee onder de pasta en saus.
Smakelijk.
Tips:
Korte pasta mengt beter met de saus.
Dit gerecht is ook lekker met sappig gebakken varkenshaasje of kalfslapje.
Veggie?
Veggie kan natuurlijk ook.
Gebruik scampi of vegetarische kipstukjes.
Mealpreppen
Je kan de paprikasaus op voorhand bereiden. Warm ze zachtjes op en voeg eventueel een scheutje room of melk toe als de saus indikt.
Wij vriezen deze saus niet in. Ze is snel genoeg vers gemaakt.
Bereidingstijd:
Dit gerecht staat op 20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
