top of page

Pasta met scampi en fijne groentjes in een romige currysaus.

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 21 mrt
  • 2 minuten om te lezen

Deze pasta met scampi in romige currysaus is een echte topper: smeuïg, kruidig en boordevol smaak. Dit is een snelle en gemakkelijke maaltijd die je keer op keer wil maken!

snelle, smaakvolle pasta met scampi in romige currysaus zit boordevol fijne groenten als wortel, paprika en courgette

Ingrediënten

ingrediënten pasta scampi curry groenten

Bereidingswijze: voor 4 personen:

  • Snij 2 teentjes look zeer fijn of pers ze uit.

  • Snij 2 sjalotten zeer fijn.

  • Snij 2 wortelen in zeer fijne blokjes en 2 paprika’s en de courgette in fijne blokjes.

  • Neem een stoofpot en stoof de sjalot en de look 3 minuten in 2 eetlepels olijfolie aan.

  • Voeg de wortelblokjes toe en bak deze 3 minuten op een middelgroot vuur.

  • Voeg de paprika en courgetteblokjes toe en bak deze groenten 4 minuten.

  • Voeg intussen 2 eetlepels currypoeder, 1 koffielepel paprikapoeder en zout en peper toe.

  • Maak een kuiltje in de groenten en doe er 3 goede knepen tomatenketchup in. (Ongeveer 6 volle eetlepels.)

  • Bak de tomatenketchup 1 minuut mee.

  • Voeg nog 250 ml room toe met 1 volle eetlepel currypoeder en 2 eetlepels zeer fijn gesneden peterselie. Meng alles goed en zet het vuur even uit.

  • Bak de scampi’s, als ze ontdaan zijn van darmkanaal en pantser, in bruisende boter aan. Bak ze enkel rondom bruin en zie dat ze niet gaar worden! Bak ze eventueel in 2 delen, zodat je pan niet te vol ligt.

  • Kruid de scampi met zout en peper. Wij gebruiken ook een koffielepel ‘Garlic peper’.

  • Warm de groentensaus eerst terug op en doe de scampi en het bakvocht van de scampi er dan terug bij en laat alles even gaar / warm worden.

  • Kruid eventueel nog bij met peper en zout en voeg toe wat je mist. Het is echt naar smaak.

  • Smakelijk

Tips:

  • Wij snijden de scampi altijd nog een beetje open, zodat je mooie 'vlindertjes' hebt.

  • Je kan uiteraard een extra uitje of andere groenten meepakken, chilipeper, of wat je kiest.

  • Je kan de schillen van de scampi terug in een zakje in de diepvries steken. Daar maken we later nog een lekkere saus van. Recept volgt.


Mealprep:

  • Als je deze scampi later wil eten, dan maak je de saus en de scampi maar je bewaart ze apart in de koelkast.

  • Nadien warm je eerst de saus met de groenten terug op en doet er dan pas de scampi's bij. Zo moeten de scampi niet te lang terug opwarmen, want we willen dat de scampi lekker sappig blijven.


Bereidingstijd:

  • Je kan deze overheerlijke scampi op 20 minuten op tafel zetten als je gepelde scampi's gebruikt.

 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page