Spaghetti 'Nduja
- Joke & Félien
- 18 jun
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 19 jun
Soms heb je gewoon zin in iets simpels met een beetje pit. Deze spaghetti met ’nduja en kerstomaatjes is zo'n gerecht dat je in 15 minuten op tafel tovert, en toch boordevol smaak zit.
De ’nduja is een smeerbare, pittige worst uit Calabrië Italië, die je gewoon hier in de supermarkt kan kopen. En die doet hier al het werk, heel gemakkelijk: een lepeltje in de pan, wat zoete kerstomaatjes erbij, en je saus is eigenlijk al klaar. De combinatie van pittig en zoet is echt zalig.
Afwerken met wat (vers) geraspte Parmezaan, en je hebt een zalig bordje comfortfood.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst
1 sjalotje, fijn gesneden
1 teentje look, geperst
1 volle eetlepel ’nduja (of 2 el als je van pittig houdt)
70 g tomatenpuree
200 g kerstomaatjes, gehalveerd
100 ml room
400 g spaghetti
1 groentebouillonblokje
Parmezaan of Grana Padano, naar smaak
Bereidingswijze: voor 4 personen
Stoof 1 fijn gesneden sjalotje met 1 geperst teentje look 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg 1 volle eetlepel 'nduja toe. Als je graag pittig eet, kan je 2 eetlepels toevoegen.
Voeg 70 g tomatenpuree toe.
Bak al roerend de 'nduja en tomatenpuree 2 minuten.
Voeg 200 g gehalveerde kerstomaatjes toe en kruid met zout en peper.
Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen ook 400 g spaghetti beetgaar in gezouten water met een bouillonblokje.
Plet de tomaatjes met een pureestamper.
Voeg 100 ml room toe.
Giet de pasta af en meng hem meteen bij de tomatensaus. Er mag nog pastawater aan de pasta hangen.
Serveer met gemalen Parmezaan of Grana Padano.
Smakelijk
Tips:
'Nduja is een smeerbare, pittige worst die met zongedroogde pepers werd verwerkt. Die 'nduja geeft je saus een heerlijke volle licht pikante smaak.
Je kan een extra lepel 'nduja toevoegen. Gebruik in ieder geval maximum 2 volle eetlepels de eerste keer dat je dit maakt. Zo kan je er de volgende keer naar je eigen smaak extra ‘Nduja aan toevoegen.
Je koopt de saus gewoon in de supermarkt.
Mealpreppen
Deze saus kan je perfect op voorhand maken.
Je bewaart deze saus tot 2 dagen in de koelkast.
Je kan de saus ook perfect invriezen. Nadien de saus rustig laten ontdooien, opwarmen en dan onder de pasta mengen.
Bereidingstijd:
Deze pasta met 'nduja is op 15 minuten klaar.
De saus wordt nog lekkerder als je de smaken kan laten intrekken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments