top of page

Pasta vongole met ‘Nduja

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 20 jul
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 4 sep

Geniet van de heerlijke smaken van Italië met pasta vongole met een twist. Verse venusschelpen, knoflook, witte wijn en als ultieme smaakmaker de ‘Nduja maken dit authentieke pastagerecht tot een echte smaakbeleving!

Pasta vongole spaghetti venusschelpen met nduja

Ingrediënten:

ree

Ingrediëntenlijst voor 4 personen

  • 1 kg venusschelpen

  • 500 g pasta ( linguine of spaghetti)

  • 1 sjalot

  • 1 teentje look

  • 4 el olijfolie

  • 100 g Nduja

  • 1 scheut droge witte wijn

  • Verse (platte) peterselie


Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Spoel 1 kg venusschelpen goed in koud water. Laat ze de eerste keer zeker een half uur staan in koud water. Ververs het water 3 keer tot al het zand eruit is.

  • Snij de sjalot fijn.

  • Snij 1 teentje look heel fijn.

  • Knip of mix (platte) peterselie zeer fijn.

  • Kook 450 g pasta net beetgaar.

  • Verhit intussen een pan, voeg 4 eetlepels olie toe en bak de sjalot aan. Voeg de look toe en bak even mee.

  • Voeg 100 g Nduja toe en roerbak 1 minuut mee.

  • Voeg een scheut witte wijn toe en bak 1 minuut mee.

  • Voeg de venusschelpen toe en roer even. Het vuur mag hoog blijven.

  • Leg een deksel op de pan en laat de schelpen in 4 minuten gaar worden. Dan staan de schelpen open. Je kan na 3 minuten al eens kijken.

  • Giet de pasta af en meng de pasta bij de venusschelpen.

  • Strooi peterselie op de pasta met de schelpen.

  • Voeg een scheut lekkere olijfolie toe en kruid nog met peper.

  • Schep de pasta op de borden en schep er goed wat schelpen op. Werk eventueel nog af met extra peterselie.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Gebruik in plaats van de Nduja een potje pikante rode pesto.

  • Of gebruik 1 fijn gesneden rode peper of pikante olijfolie. Een lepel sambal kan ook.

  • Je kan ook kokkels of witte venusschelpen gebruiken; die zijn goedkoper in prijs.


Variatie

Onze klassieke pasta vongole is ook heerlijk.


Mealpreppen

  • Je kan de schelpen al een paar keer spoelen en in koud water laten staan.

  • Je eet dit pastagerecht best meteen na het klaarmaken.


Bereidingstijd:

De schelpen spoelen is het meeste werk.

Nadien is deze pasta vongole op 10 minuten klaar.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!



Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page