Een piadina is een super lekker Italiaans platbrood, waar je in de kortste tijd de lekkerste dingen mee maakt. Deze versie van een piadina is echt zo de moeite om eens te proberen. Smaakvol en romig, echt perfect.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij een courgette in plakken van 3 mm.
Grill deze courgetteplakken in de grillpan in een beetje olijfolie.
Kruid met zout en peper en een theelepel citroentijm. Zie tip.
Draai ze na 2 minuten om en grill de andere zijde ook. Kruid ook hier met zout, peper en citroentijm.
Haal de courgette uit de pan.
Warm een piadina een paar minuten op in de pan of in de oven.
Besmeer de piadina met 2 eetlepels pesto.
Beleg met de courgette.
Beleg met een vierde van een Burratabol. Zie tip.
Bestrooi met parmezaan.
Beleg met parmaham.
Werk af met enkele rode uiringen.
Wij werkten het nog af met rucola. Staat niet bij de ingrediënten!
Smakelijk.
Tips:
Je kan de Piadina best pas beleggen als je gaat eten.
Je kan tijm en een kneepje citroen gebruiken als je geen citroentijm hebt.
Je kan ook (buffel)mozzarella nemen.
Mealpreppen
Je kan de courgette al grillen en alvast in de koelkast klaar hebben staan.
Bereidingstijd:
Deze gemakkelijke "pizza" zet je op 12 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments