Ravioli met champignons
- Joke & Félien
- 17 jul
- 2 minuten om te lezen
Een snel en smaakvol recept: ravioli met romige champignonroomsaus. Comfortfood op z’n best. Dit is nog één van onze super lekkere snelle gerechtjes. Met een pak verse ravioli en champignons tover je met de lekkerste kruiden zo een voedzaam top gerechtje op tafel.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst voor 4 personen
500 g verse ravioli, mag uit een pak zijn
500 g verse champignons
100 tot 200 ml room 20%
2 sjalotjes
1 teentje look
Tijm of Provençaalse kruiden.
Bereidingswijze:
Snij 250 g witte of bruine champignons naar wens: in 2 of 4 of in schijfjes.
Snij 2 sjalotjes en 1 teentje look fijn.
Stoof de sjalot en look in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie.
Zie dat de pan goed warm is en voeg de champignons toe.
Kruid met 1 eetlepel tijm en Provencaalse kruiden, en kruid met zout en peper.
Stoof de champignons en roer af en toe.
Voeg 100 tot 200 ml room toe en verkruimel er een half blokje bouillonpoeder bij. Laat wat inkoken of dik in.
Kook intussen je gevulde ravioli 2 minuten in kokend water met zout en een bouillonblokje.
Giet de ravioli af en meng onmiddellijk bij de champignonsaus.
Geniet
Tip:
Je kiest zelf de ravioli die je lekker vindt. Ravioli met kaasvulling, spinazie-ricotta of zelfs paddenstoelenvulling zijn perfect voor deze saus
Je kan volle room, lichte room of plantaardige room gebruiken. Hoe vetter de room, hoe romiger de saus. Wij nemen 20% room.
Niet veggie?
Als het niet veggie moet zijn, is een stukje vlees er ook lekker bij.
Bereidingstijd:
Deze ravioli met champignonroomsaus is echt een snel comfy gerechtje dat op 10 minuten op tafel staat.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!