top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Sabayon

Bijgewerkt op: 8 dec. 2022

Dit kan ons echt altijd bekoren. Maar dan wel met een bol vers ijs en zacht fruit geserveerd. Lekkerder dan dat wordt het voor ons niet.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • De basis is altijd hetzelfde. Je gebruikt per eigeel 1 eierdopje suiker en 1 à 2 eierdopjes alcohol. Een eierdopje is hier dus de helft van een ei. Je gebruikt dus 1 halve eierschaal als maatje.

  • Zet altijd alles al klaar, zodat je meteen kan serveren.


  • Wij gebruiken voor 4 personen: 4 eigelen, 4 dopjes suiker, 3 dopjes witte wijn en 2 dopjes appelsap.

  • Je doet de 4 eigelen in een kookpannetje. Je voegt 3 dopjes witte wijn en 2 dopjes appelsap toe. Je roert dit al goed door.

  • Dan voeg je 4 eierdopjes suiker toe. Ze moeten niet tot op de rand vol zitten. (20 g per eierdopje)

  • Je zet het vuur op en terwijl je blijft kloppen, warm je de massa op.

  • Je blijft de hele tijd kloppen, best in een 8 om lucht toe te voegen.

  • De sabayon is klaar als hij dikker wordt en je strepen in de massa kan kloppen.

  • Doe de Sabayon meteen in een glas.

  • Serveer met een bol (vers) vanille ijs en met vers rood fruit.

  • Smakelijk

  • Voor de Thermomixvrienden

  • Wij gebruiken voor 4 personen: 4 eigelen, 4 dopjes suiker, 3 dopjes witte wijn en 2 dopjes appelsap.

  • Je doet de 4 eigelen in de beker met de vlinder. Je voegt 3 dopjes witte wijn en 2 dopjes appelsap toe. Je mengt dit 20 seconden op stand 4.

  • Dan voeg je 4 eierdopjes suiker toe. Ze moeten niet tot op de rand vol zitten. (20 g per eierdopje)

  • Je zet de thermomix op 70°C, op stand 3, gedurende 9 minuten.

  • Doe de Sabayon meteen in een glas.

  • Serveer met een bol (vers) vanille ijs en met vers rood fruit.

  • Smakelijk



Tips:

  • Wij gebruikten rietsuiker maar het kan evengoed met witte suiker.

  • Je kan ook de helft vanillesuiker nemen.

  • Je kan eindeloos variëren. Ook lekker met 4 eigelen, 2 eierdopjes Amaretto, 2 eierdopjes witte wijn en 2 eierdopjes perensap. Serveer dan met fijn gesneden zachte peer.

  • Ook lekker met Champagne, limoncello, kriekbier, frambozenbier, duvel. Marsala, witte porto, 43, Baileys, Grand Marnier, Malibu, pisnijdig ambon,...

  • Je kan eindeloos variëren. Afhankelijk van de alcohol kies je het ijs en het fruit.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 10 minuten op tafel.

806 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page