top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Sabayon

Bijgewerkt op: 8 dec. 2022

Dit kan ons echt altijd bekoren. Maar dan wel met een bol vers ijs en zacht fruit geserveerd. Lekkerder dan dat wordt het voor ons niet.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • De basis is altijd hetzelfde. Je gebruikt per eigeel 1 eierdopje suiker en 1 à 2 eierdopjes alcohol. Een eierdopje is hier dus de helft van een ei. Je gebruikt dus 1 halve eierschaal als maatje.

  • Zet altijd alles al klaar, zodat je meteen kan serveren.


  • Wij gebruiken voor 4 personen: 4 eigelen, 4 dopjes suiker, 3 dopjes witte wijn en 2 dopjes appelsap.

  • Je doet de 4 eigelen in een kookpannetje. Je voegt 3 dopjes witte wijn en 2 dopjes appelsap toe. Je roert dit al goed door.

  • Dan voeg je 4 eierdopjes suiker toe. Ze moeten niet tot op de rand vol zitten. (20 g per eierdopje)

  • Je zet het vuur op en terwijl je blijft kloppen, warm je de massa op.

  • Je blijft de hele tijd kloppen, best in een 8 om lucht toe te voegen.

  • De sabayon is klaar als hij dikker wordt en je strepen in de massa kan kloppen.

  • Doe de Sabayon meteen in een glas.

  • Serveer met een bol (vers) vanille ijs en met vers rood fruit.

  • Smakelijk

  • Voor de Thermomixvrienden

  • Wij gebruiken voor 4 personen: 4 eigelen, 4 dopjes suiker, 3 dopjes witte wijn en 2 dopjes appelsap.

  • Je doet de 4 eigelen in de beker met de vlinder. Je voegt 3 dopjes witte wijn en 2 dopjes appelsap toe. Je mengt dit 20 seconden op stand 4.

  • Dan voeg je 4 eierdopjes suiker toe. Ze moeten niet tot op de rand vol zitten. (20 g per eierdopje)

  • Je zet de thermomix op 70°C, op stand 3, gedurende 9 minuten.

  • Doe de Sabayon meteen in een glas.

  • Serveer met een bol (vers) vanille ijs en met vers rood fruit.

  • Smakelijk



Tips:

  • Wij gebruikten rietsuiker maar het kan evengoed met witte suiker.

  • Je kan ook de helft vanillesuiker nemen.

  • Je kan eindeloos variëren. Ook lekker met 4 eigelen, 2 eierdopjes Amaretto, 2 eierdopjes witte wijn en 2 eierdopjes perensap. Serveer dan met fijn gesneden zachte peer.

  • Ook lekker met Champagne, limoncello, kriekbier, frambozenbier, duvel. Marsala, witte porto, 43, Baileys, Grand Marnier, Malibu, pisnijdig ambon,...

  • Je kan eindeloos variëren. Afhankelijk van de alcohol kies je het ijs en het fruit.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 10 minuten op tafel.

802 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Knapperige Koolsalade

Koolsalade, misschien beter bekend als coleslaw is een super lekker bijgerecht voor de barbecue of bij een buffet. De knapperige groenten zijn ook heerlijk bij een wrap en bij gegrilde kip of vis. Ko

bottom of page