top of page

Scampi in gele curry met wokgroenten en geurige basmatirijst

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 31 minuten geleden
  • 2 minuten om te lezen

Deze snelle wok met scampi in gele curry zet meteen een heerlijke geur in de keuken. De scampi bakken kort mee zodat ze sappig blijven. De groenten zorgen voor kleur en een frisse bite.

De gele curry mengt met kokosmelk tot een romige saus die alles samenbrengt. Met de geurige Tilda Coconut & Lemongrass rijst erbij ontstaat een licht en smaakvol bord dat je zo op tafel zet.

Perfect voor een gezellige avond waarop het snel mag gaan en toch superlekker mag zijn.

Wok met scampi wokgroenten gele curry en rijst

Ingrediënten:

ree

Ingrediëntenlijst

  • 500 g scampi’s (ontdooid, gepeld, darmkanaal verwijderd)

  • 1 sjalot

  • 1 teentje look

  • ½ rode peper

  • 3 cm verse gember

  • 1 tot 2 zakken wokgroenten (naar keuze)

  • 1 volle eetlepel gele currypasta

  • 200 ml kokosroom

  • 1 zakje voorgestoomde Tildarijst: coconut, chilli en lemongrass


Bereidingswijze:

  • Ontdooi en pel 500g scampi's, verwijder het darmkanaal als dat nog moet gebeuren en snij ze eventueel in een vlindertje. (middendoor van de brede bovenkant tot halfweg de scampi)

  • Snipper 1 sjalot en de helft van de rode peper zeer fijn.

  • Snipper een stukje gember van 3 cm zeer fijn. Of pers dit in de knoflookpers.

  • Bak de sjalot, gember, geperste look en de fijn gesneden rode peper in 2 eetlepels olijfolie glazig.

  • Voeg de scampi toe en bak ze mee. Ze mogen net niet meer glazig zijn, dus zet het vuur op tijd uit. Kruid ze met zout en peper.

  • Doe de scampi's even uit de pan.

  • Voeg terug olie toe en roerbak 1 of 2 zakken wokgroenten tot ze beetgaar zijn.

  • Doe de wokgroenten even uit de pan.

  • Roerbak 1 volle eetlepel gele currypasta in de pan van de wokgroenten. Roerbak dit 1 minuut met een houten lepel.

  • Voeg 200 ml kokosroom toe en meng goed.

  • Maak de rijst warm volgens de gebruiksaanwijzing. (2 minuten op 800 watt)

  • Voeg de groenten en de scampi toe, meng goed en warm op.

  • Doe de scampi en de groenten aan de kant van je wokpan en voeg de rijst toe langs de andere kant.

  • Serveer met ringetjes rode peper, lente-ui en met koriander als je fan bent.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Je kan uiteraard alle verse groenten nemen die je lekker vindt.

  • Wij zijn hier wel fan van de Japanse of de Thaise groenten.

  • Je kan ook de gele curry in de pan met groenten 1 minuut mee wokken: gewoon een kuiltje in de groenten maken en zo met een houten lepel de curry wokken. Dan daar de kokosroom mee onder mengen, zodat de curry met de kokosroom goed gemengd is.


Variatie

  • Deze wok is ook superlekker met kip.


Veggie:

Je kan deze heerlijke curry ook maken zonder scampi, vis of vlees.


Bereidingstijd:

De scampi's pellen vraagt het meeste werk. Je kan ook gepelde scampi's kopen.

Nadien is het gerecht op 12 minuten klaar.

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!



Opmerkingen


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page