Dit romig scampigerecht met een vleugje curry is in ons gezin al jaren favoriet. Moeke zaliger maakte het zo, en wij waren er allemaal zot van. Zoonlief zat in dubio: hij vond dat we dit super lekkere scampi recept van Moeke geheim moeten houden. Maar anderzijds ook; “zo wordt Moeke haar recept gedeeld, dat is ook mooi.”
Dus bij deze: Geniet ervan.💛
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Bak de scampi’s, als ze ontdaan zijn van darmkanaal en pantser, in bruisende boter aan. Bak ze enkel rondom bruin en zie dat ze niet gaar worden! Kruid ze met zout en peper.
Giet een scheut cognac bij de scampi’s en flambeer ze.
Doe de scampi’s even uit de pan en hou ze warm.
Doe 3 goede knepen tomatenketchup in de pan, een busje room, 2 eetlepels currypoeder en een half busje peterselie.
Bij deze stap kan je even stoppen als je ze later bv bij een etentje wil serveren.
Doe de scampi’s en het bakvocht terug in de pan en laat even gaar / warm worden.
Kruid eventueel nog bij met peper en zout en voeg toe wat je mist. Het is echt naar smaak.
Super lekker om te dippen met stokbrood; heerlijk!
Tips:
Je kan uiteraard een uitje meepakken, chilipeper, of wat je kiest, maar dan ga je richting scampi’s diabolique.
Wij snijden ze altijd nog open, zodat je mooie 'vlindertjes' hebt.
Je kan de schillen terug in een zakje in de diepvries steken. Daar maken we nog een lekkere saus van. Recept volgt.
Mealprep:
Als je deze scampi later wil eten, dan ga je verder bij de stap waar stond dat je kon stoppen.. Je warmt dan eerst de saus terug op en doet er dan pas de scampi's bij. Zo moeten die niet te lang terug opwarmen, want we willen geen 'katsjouw' eten.
Bereidingstijd:
Je kan deze overheerlijke scampi's op 15 minuten op tafel zetten als je gepelde scampi's gebruikt.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments