Dit romig scampigerecht met een vleugje curry is in ons gezin al jaren favoriet. Moeke zaliger maakte het zo, en wij waren er allemaal zot van. Zoonlief zat in dubio: hij vond dat we dit super lekkere scampi recept van Moeke geheim moeten houden. Maar anderzijds ook; “zo wordt Moeke haar recept gedeeld, dat is ook mooi.”
Dus bij deze: Geniet ervan.💛

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Bak de scampi’s, als ze ontdaan zijn van darmkanaal en pantser, in bruisende boter aan. Bak ze enkel rondom bruin en zie dat ze niet gaar worden! Kruid ze met zout en peper.
Giet een scheut cognac bij de scampi’s en flambeer ze.
Doe de scampi’s even uit de pan en hou ze warm tussen 2 borden.
Doe 3 goede knepen tomatenketchup in de pan, 250 ml room, 2 eetlepels currypoeder en 2 volle eetlepels zeer fijn gesneden peterselie.
(Bij deze stap kan je even stoppen als je de scampi’s later wil serveren.)
Doe de scampi’s en het bakvocht terug in de pan en laat even gaar / warm worden.
Kruid eventueel de saus bij met peper en zout en voeg toe wat je mist. Het is echt naar smaak.
Deze saus is super lekker om te dippen met stokbrood; heerlijk!
Tips:
Je kan uiteraard een uitje mee bakken, chilipeper, of wat je kiest, maar dan ga je richting scampi’s diabolique.
Wij snijden de scampi’s altijd nog open, zodat je mooie 'vlindertjes' hebt.
Je kan de schillen terug in een zakje in de diepvries steken. Daar maken we nadien nog een lekkere tomatensaus van. Recept volgt nog.
Mealprep:
Je kan de saus al maken en de scampi al kort bakken. Bewaar ze apart in een afgesloten potje in de koelkast.
Als je deze scampi later wil eten, dan ga je verder bij de stap waar stond dat je kon stoppen. Je warmt dan eerst de saus goed terug op en doet er dan pas de scampi's bij. Zo moeten die scampi’s niet te lang terug opwarmen en blijven ze lekker sappig.
Bereidingstijd:
Je kan deze overheerlijke scampi's op 15 minuten op tafel zetten als je gepelde scampi's zoals ons gebruikt.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comentarios