Deze heerlijke witte bonensoep is niet alleen verrukkelijk, maar ook budgetbewust. Met eenvoudige ingrediënten zoals witte bonen, prei en ui krijg je snel een voedzame en smakelijke maaltijd.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Op het vuur:
Snij 1 grote ui of 3 sjalotjes en 1 teentje look grof.
Snij en was het wit en lichtgroen van 2 preien.
Stoof de ui en knoflook 2 minuten in vetstof.
Voeg de prei toe en stoof 2 minuten mee met de ui.
Giet 3 kleine blikjes Cannellini boontjes af in een vergiet en spoel ze kort.
Doe de boontjes bij de prei.
Voeg 1 l water, 1 tot 2 bouillonblokjes kip en 1 blokje tuinkruidenbouillon toe. Kruid met zout en peper.
Laat 10 minuten koken.
Mix de soep goed.
Voeg eventueel nog water naar wens toe.
Smakelijk.
Voor de thermomix vrienden.
Snij 1 grote ui of 3 sjalotten en 1 teentje look 5 sec op stand 4 fijn.
Spatel naar beneden.
Doe er 1 eetlepel olijfolie bij.
Stoof 3 minuten op 105°, stand 1.
Snij het wit en lichtgroen van 2 preien. Was dit en voeg toe.
Voeg 1 tot 2 bouillonblokjes kip en 1 blokje tuinkruidenbouillon toe. Kruid met zout en peper.
Giet 3 kleine blikjes Cannellini boontjes af in een vergiet en spoel ze kort.
Zet de groenten onder water.
Kook 10 minuten op 105°, stand 1.
Mix de soep 1 minuut op stand 10.
Voeg eventueel nog water naar wens toe.
Smakelijk.
Serveertips:
Werk af met peterselie.
Bewaren / Invriezen
Je kan deze soep 3 tot 4 dagen in een koude koelkast bewaren. Warm telkens slechts de soep op die je nodig hebt.
Je kan de soep goed invriezen.
Bereidingstijd:
De soep staat op 20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments