Deze heerlijke sushirolletjes met nori, verse zalm, romige avocado en knapperige komkommer smaken heerlijk fris. Het is genieten bij elke hap.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 4 personen
Kook 250 g sushi rijst volgens de verpakking. Zie tip.
Meng er 4 eetlepels sushiazijn onder en kruid met zout en peper.
Laat afkoelen op een plat bord.
Snij 1 komkommer zonder de zaadlijsten in reepjes. Snij ze in stukken van 12 cm lang.
Snij een avocado in dezelfde reepjes.
Snij ongeveer 400 g zalmfilet in reepjes van 1 cm breed.
Neem een norivel en leg het schuin voor je als in een ruit.
Leg er 2 eetlepels rijst op en maak er een vierkant van. Druk de rijst aan.
Leg op de rijst een laagje komkommer.
Leg daarover een laagje avocado.
Leg er dan de zalm over.
Doe er terug 2 eetlepels sushirijst over en druk goed aan.
Neem een potje met water.
Maak de randen van het norivel met je vingers een beetje nat.
Plooi het norivel toe, hoek per hoek en kleef het norivel goed vast op het onderste vel. Trek de pakketjes goed samen en plak toe. Maak telkens het stukje nori nat voor je het dichtplooit.
Laat de pakketjes nog even in de koelkast rusten.
Serveer met sojasaus, wat sushi mayonaise als je dat wenst, en gefrituurde uitjes.
Smakelijk.
Tips:
Wij vinden de builtjes wel handig. Dat is niet zo'n geplak in de pan.
Je kan deze rolls ook met tonijn maken.
Veggie:
Je kan ze ook veggie maken. Werk de muffins dan af met extra groenten of met een omeletje.
Mealprepping
Je kan de sushi rolls al op voorhand maken en in de koelkast in folie bewaren.
Bereidingstijd:
Dit gerecht staat op 40 minuten op tafel. Je moet even zoeken hoe je de rolls behandig kan rollen.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments