top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Tomaat garnaal

Dit is echt genieten. Onze Belgische trots. Als wij aan het zeetje zijn, dan vangt zoonlief de garnalen wel eens zelf. Zo puur van smaak. Heerlijk.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Kook water. Zet een kom met (ijs)koud water klaar.

  • Kruis de tomaten boven en onderaan in.

  • Leg de tomaten 15 seconden in het kokende water.

  • Haal ze er met een schuimspaan voorzichtig uit en leg ze meteen in het koude water.

  • Kook 1 eitje per 200 g garnalen, 8 minuten.

  • Haal voorzichtig het vel van de tomaten.

  • Hol voorzichtig de tomaten uit. Snij eventueel met een scherp mes de binnenkant eerst los; daar waar het kroontje zit. En haal er dan met een koffielepeltje heel voorzichtig de vulling uit.

  • Plet het eitje, meng met 2 el (Griekse) yoghurt, 1 el mayonaise, 1 kl ketchup, 2 el peterselie, 2 el bieslook, en meng met de garnalen. Kruid nog met z+p.

  • Vul de tomaten met het garnaalmengsel.

  • Serveer met sla en extra groenten.

  • En met (verse) frietjes zijn ze het allerlekkerst.

  • Smakelijk

Tips:

  • Met de vulling van de tomaten maken wij een lekkere tomatensoep. Zie ons recept, en je voegt de vulling gewoon toe.

  • Je kan ook voor een snelle versie gaan, en gewoon de garnalen bij hele of gesneden tomaten geven. Dit is echt bijna even lekker.


Bereidingstijd:

De garnaalsla is op 2 minuten gemaakt, als je de garnalen niet zelf eerst gaat vangen. :-)

Het eitje kan je toevoegen als de tafel gedekt is.

Verse frietjes maken vraagt wel een 10 minuten snijwerk, en nog eens voorbakken. Maar ze zijn het zo waard.


360 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page