Soms hebben we zin in een ovenschotel met veel groenten. Dat is heel gemakkelijk: we leggen wat we in huis hebben op de bakplaat, en de oven doet het werk. Heel gemakkelijk en zoooo lekker!

Ingrediënten:

Bereidingswijze met de stoomoven:
Was en snij de krielaardappeltjes in 2.
Stoom of kook de krielaardappeltjes 5 minuten. Giet ze af.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Snij de groenten zoals je wenst. Wij snijden de courgette in schijven van 0,5 cm, de rode ui in dunne ringen en de paprika in reepjes van 1 cm dik.
Verdeel de aardappelen en de groenten over de ovenschaal en meng er nog 2 eetlepels olijfolie onder.
Kruid met peper en zout. En met 1 eetlepel Italiaanse kruiden. Meng goed.
Neem 500 g chipolataworstjes en draai de worstjes nog eens in kleinere worstjes.
Leg ze bij in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de stoomoven.
Haal de plaat uit de oven en rasp er Parmezaan of Grana Padano kaas over.
Smakelijk!
Met de gewone oven?
Verwarm de oven op 200°C.
Vet de bakplaat in.
Doe alles als hierboven, maar kook de aardappeltjes 5 minuten.
Bak alles 20 minuten in de oven op 180°C en voeg de tomaatjes en de 2 teentjes knoflook toe. Bak nog 10 minuten mee.
Tips:
Je kan er alle groenten op leggen die je lekker vindt.
Als je groenten liever meer beetgaar hebt, leg je eerst de worstjes bij de aardappelen en na nog eens 5 minuten leg je de groenten erbij.
Bereidingstijd:
Je kan alle ingrediënten op 10 minuten in de oven zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments