Wij zijn dol op een sappig stukje zalm. Dit ziet er luxe uit, toch? En het is zo snel gemaakt. Smakelijk
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Zet de oven op 200°C.
Stoof het fijn gesneden uitje 2 minuten aan in 2 el olijfolie.
Voeg het fijn gesneden teentje look toe en stoof mee.
Voeg 200 g spinazie toe en laat slinken.
Na 3 minuten is de spinazie klaar. Laat hem goed uitlekken in een zeef. Duw het vocht eruit!
Rol een groot vel bladerdeeg open.
Dep de zalm droog en leg die op het bladerdeeg.
Kruid de zalm met za'atar en z+p.
Leg de spinazie op de zalm. Je kan een lepel ricotta toevoegen onder de spinazie als je het smeuïger wenst.
Vouw het bladerdeeg toe.
Maak het deeg vast door met het met een vork dicht te drukken.
Versier het deeg eventueel met vormpjes bladerdeeg.
Bestrijk het bladerdeeg met geklutst ei.
Bak 22 à 25 minuten op een rooster in de oven op 200°C.
Smakelijk.
Tips:
Let op, elke oven is anders.
Je kan er ook fijngehakte champignons aan toevoegen. Dan is hij klassiek.
Bereidingstijd:
Je kan dit lekkers op 12 minuten in de oven schuiven.
Comments