Zomerse rijstsalade tilda
- Joke & Félien
- 2 uur geleden
- 2 minuten om te lezen
Geniet van deze heerlijke zomerse salade. Alle smaken samen zijn geweldig.
Deze pastasalade is perfect voor een zomerse lunch of diner. En ook bij de barbecue smaakt hij heerlijk. Gemakkelijk te maken dus. Wij kunnen dit wel elke dag eten. Maak dus zeker genoeg, zodat er de dag erna nog van kan gesmuld worden. Favoriet!

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst:
400 g basmatirijst
1 bouillonblokje
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Worcestershire saus
1 eetlepel mosterd
250 g gerookt spek
200 g gewassen spinazie
4 eetlepels pijnboompitten
250 g kerstomaten
150 g Griekse feta
1 tot 2 lente-uitjes
Bereidingswijze voor 4 personen:
Kook 350 g basmatirijst beetgaar in water met zout en een bouillonblokje en giet af. Koel kort af en zet even opzij.
Maak intussen de saus in een mooie schaal waar je straks alles in zal mengen. Meng 2 volle eetlepels mayonaise met 1 eetlepel Worcestershire saus en 1 eetlepel mosterd.
Bak 250 g gerookt spek krokant.
Knip 200 g gewassen spinazie in stukken.
Rooster 4 eetlepels pijnboompitten in een droge pan.
Snij 250 g kerstomaten in 2. Hou het sap zeker
Snij 150 g Griekse feta in kleine stukjes.
Snij 1 tot 2 lente-uitjes in fijne ringen.
Doe de rijst bij de saus en meng goed.
Voeg alle ingrediënten bij de rijst en meng voorzichtig.
Serveer eventueel met extra feta, spinazie en saus.
Smakelijk.
Serveertips:
Deze rijstsalade is heerlijk als maaltijd. Bij mooi weer is hij helemaal ideaal.
Deze rijstsalade is ook lekker als bijgerecht bij een barbecue.
En maak gerust voldoende: ook de dag later is deze salade met rijst super lekker als lunch. Voeg dan nog wat extra saus toe want die saus trekt wel in de rijst. Geef er dan ook extra tomaten bij.
Tips
Wij knippen het spek in smalle reepjes.
Leg het spek na het bakken op een vel keukenrol om het vet weg te nemen.
Je kan de lente uitjes vervangen door rode ui.
Veggie
Deze salade kan uiteraard ook zonder vlees of met een vleesvervanger. Voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.
Mealprep
Het lekkere sausje vraagt het meeste werk, dus maak dat best al op voorhand.
Je kan de rijst ook op voorhand koken.
Deze salade kan je de dag erna ook nog eten. Ideaal als lunch om mee naar het werk te nemen
Bereidingstijd:
Deze rijstsalade is snel gemaakt als je het sausje al klaar hebt. Dan staat deze rijstsalade op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!