top of page

Courgettewrap met zalm en avocado

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 30 mei
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden

Heb je zin in iets lichts, gezonds en toch lekker verrassend? Deze courgettewrap is het. Mega lekker en lekker fancy.

Je maakt ‘m met dunne plakjes courgette die je in de oven bakt met wat mozzarella tot je een krokante, goudbruine wrap krijgt. Daarna beleg je ‘m met wat je lekker vindt, en dit is onze favoriet: rucola, plakjes avocado, edamameboontjes en gerookte zalm. Heerlijk fris, voedzaam én knapperig. Een lunch waar je blij van wordt!

Serveer ‘m opgerold of als een soort open taartje – wat jij het leukste vindt. Geniet.

Krokant gebakken courgette met kaaskorst gevuld met gerookte zalm edamamebonen wasabidressing


Ingrediënten:


Bereidingswijze: voor 2 personen

  • Verwarm de oven op 190°C.

  • Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.

  • Snij 1 courgette in dunne plakken van 1 mm. Dat kan perfect met een scherp mes, of gebruik een mandoline of een schaaf.

  • Leg de courgetteplakken in een rechthoek op het bakpapier, en zie dat ze elkaar goed overlappen.

  • Bestrijk de courgette met een dun laagje olijfolie en kruid ze met zout en peper

  • Bestrooi de courgette volledig met geraspte mozzarella.

  • Bak de courgette nu 20 tot 25 minuten in de oven op 190°C.

  • Haal de courgettewrap uit de oven en laat even afkoelen.

  • Draai de wrap om zodat de kaas onderaan ligt.

  • Meng 1 eetlepel olijfolie met een handje rucola.

  • Beleg de wrap met rucola, plakjes avocado en een eetlepel edamameboontjes.

  • Beleg met een plak gerookte zalm.

  • Lepel er edamame wasabidressing over.

  • Rol de wrap voorzichtig op.

  • Geniet

Tips:

  • Parmezaan is hier ook heel lekker bij. Je kan de courgette voor het bakken ook met Parmezaanse kaas bestrooien. Of je doet er nog parmezaan bij voor het oprollen.

  • Je kan ook (citroen)tijm of Za'ater gebruiken om de courgette te kruiden.

  • Ook fijn: deze wrap is koolhydraatarm en glutenvrij.


Variatie

  • Je kan ook dunne schijfjes aardappel of aubergine gebruiken.

  • En je kan eigenlijk alles toevoegen bij deze wrap wat je lekker vindt.

  • De zalm kan je vervangen door gegrilde halloumi of plakjes kip.

  • Het sausje kan je uiteraard ook vervangen, bv door humus of pesto.


Mealpreppen

Je kan de courgette al in dunne schijfjes snijden en afgedekt in de koelkast klaar zetten.

Je zou de wraps al kunnen bakken en in de koelkast bewaren, maar wij hebben dat nog niet getest. Ze zijn te lekker dus wij eten ze allemaal meteen op.


Bereidingstijd:

Deze lekkere groentenwrap zet je op 40 minuten op tafel. Het is niet al te veel werk, maar de courgette moet wel 20 minuten in de oven.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page