top of page

Bladerdeegrolletjes met spinazie

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 19 dec 2022
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 29 dec 2023

Een vegetarisch hapje mag zeker niet ontbreken. Maar het is er eentje dat iedereen wel lekker vindt. Het is sowieso smullen.

Recept voor bladerdeegrolletjes met spinazie, bladerdeeg, look, ui, kaas en ricotta

Ingrediënten

Ingrediënten voor bladerdeegrolletjes met spinazie, bladerdeeg, look, ui, kaas en ricotta


Bereidingswijze:

  • Stoof 1 fijn gesneden sjalot in 2 el olijfolie.

  • Voeg 1 fijn gesneden teentje look toe.

  • Stoof 1 minuut mee.

  • Voeg 200 g spinazie toe.

  • Roerbak 2 minuten.

  • Kruid met z+p en 1 el za'atar. (tijm, oregano, marjolein, sumak voor het zuurtje). Voeg nog 1 kl vloeibaren bouillon toe, of een hoekje bouillon.

  • Voeg 3 el ricotta toe.

  • Mix kort.

  • Rol een pak bladerdeeg uit.

  • Besmeer met de spinazie.

  • Bestrooi met gemalen kaas.

  • Rol voorzichtig op.

  • Snij in schijven van 1 cm.

  • Leg ze plat op een bakpapier op een rooster voor de oven. Duw ze wat mooi plat.

  • Bestrijk met 1 losgeklopt eitje of met wat melk. Dit gaat vlot met een borsteltje.

  • Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven op 195°C.

  • Geniet.


Tips:

  • Je kan nog wat parmezaan of feta bij op de laag spinazie brokkelen.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 20 minuten in de oven schuiven.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page