top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Bladerdeegrolletjes met spinazie

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023

Een vegetarisch hapje mag zeker niet ontbreken. Maar het is er eentje dat iedereen wel lekker vindt. Het is sowieso smullen.

Recept voor bladerdeegrolletjes met spinazie, bladerdeeg, look, ui, kaas en ricotta

Ingrediënten

Ingrediënten voor bladerdeegrolletjes met spinazie, bladerdeeg, look, ui, kaas en ricotta


Bereidingswijze:

  • Stoof 1 fijn gesneden sjalot in 2 el olijfolie.

  • Voeg 1 fijn gesneden teentje look toe.

  • Stoof 1 minuut mee.

  • Voeg 200 g spinazie toe.

  • Roerbak 2 minuten.

  • Kruid met z+p en 1 el za'atar. (tijm, oregano, marjolein, sumak voor het zuurtje). Voeg nog 1 kl vloeibaren bouillon toe, of een hoekje bouillon.

  • Voeg 3 el ricotta toe.

  • Mix kort.

  • Rol een pak bladerdeeg uit.

  • Besmeer met de spinazie.

  • Bestrooi met gemalen kaas.

  • Rol voorzichtig op.

  • Snij in schijven van 1 cm.

  • Leg ze plat op een bakpapier op een rooster voor de oven. Duw ze wat mooi plat.

  • Bestrijk met 1 losgeklopt eitje of met wat melk. Dit gaat vlot met een borsteltje.

  • Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven op 195°C.

  • Geniet.


Tips:

  • Je kan nog wat parmezaan of feta bij op de laag spinazie brokkelen.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 20 minuten in de oven schuiven.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


228 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Eiersalade

Guacamole

bottom of page